Δύο off-shore που φαίνεται να συνδέονται με ΧΑ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ

Οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή Γιάννη Λαγού

229321E9A55FBCF83C410759B63688B0

Δύο off-shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, στέλεχος που σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος, έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο.

Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχουν εντοπισθεί 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος στο πρόσφατο πόθεν έσχες που κατέθεσε στη Βουλή δήλωνε άνεργος, με μόλις επτά ευρώ σε καταθέσεις και ένα ακίνητο 50 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από την πλευρά του βουλευτή αναφέρεται ότι οι 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουν εντοπισθεί ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος», αλλά οι έλεγχοι συνεχίζονται και ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα.

πηγή:skai.grΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.