Δύο άνδρες που βίαζαν, βασάνιζαν και λήστευαν ιερόδουλες, συνελήφθησαν

366

Δύο ποινικοί βουλγαρικής υπηκοότητας, που τις τελευταίες, τουλάχιστον, δεκαπέντε ημέρες είχαν σκορπίσει τον τρόμο κυρίως στις αλλοδαπές ιερόδουλες της Αθήνας, έπεσαν στα δίχτυα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Οι δύο κακοποιοί έκλειναν ραντεβού σε ιερόδουλες, τις βίαζαν χτυπώντας τες άγρια και τις λήστευαν. Από τη μία γυναίκα έκλεψαν τις πιστωτικές κάρτες και, αφού τη βασάνισαν για να τους αποκαλύψει τους κωδικούς, σήκωσαν από ΑΤΜ 4.300 ευρώ. Σαν να μην τους έφτανε αυτό, καλούσαν τους οικείους των γυναικών και τους ζητούσαν λύτρα για να τις απελευθερώσουν, καταφέρνοντας μάλιστα μία φορά να αποσπάσουν το ποσό των 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, άφηναν τα θύματά τους δεμένα και αβοήθητα και εξαφανίζονταν.

Στον χώρο όπου εντοπίσθηκαν οι τρεις γυναίκες που βίωσαν τη φρίκη, οι αστυνομικοί βρήκαν δακτυλικά αποτυπώματα και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι τριγύριζαν στα στέκια των ιερόδουλων στο κέντρο της πρωτεύουσας επί τρεις μέρες και οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματα από φωτογραφίες αρχείων. Τα θύματά τους ήταν μία γυναίκα από την Αλβανία, μία από την Ουκρανία και μία από τη Ρωσία. Η 24χρονη Ρωσίδα, που ήταν και το τελευταίο θύμα τους, πάλεψε για να αποφύγει τον βιασμό της, με τους δράστες να τη χτυπούν βίαια, προκαλώντας της κάταγμα στο κεφάλι και ρήξη τυμπάνου, σπάζοντάς της το αριστερό χέρι και προκαλώντας της εκτεταμένους μώλωπες και αιματώματα σε όλο της το σώμα της.

Οι δράστες επέλεγαν κενούς χώρους και διαμερίσματα και συναντούσαν τις γυναίκες σε ώρες που δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση. Το ένα περιστατικό έλαβε χώρα σε παλιό γραφείο εταιρείας που είχε κλείσει, στην οδό Λουκάρεως, στους Αμπελόκηπους, το άλλο σε ένα εγκαταλειμμένο ιατρείο στην οδό Φειδιππίδου στην ίδια περιοχή και το τρίτο, σε άδειο διαμέρισμα στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει καταδικαστική απόφαση για διακίνηση μεταναστών και εμπορία ναρκωτικών και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.