Δολοφόνος κατάφερε να αφαιρεθεί το όνομά του από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Είχε καταδικαστεί για τον φόνο δυο ανθρώπων σε γιοτ το 1982 και αποφυλακίστηκε το 2002.

Από τότε που εξέτισε την ποινή του αγωνίστηκε ώστε να αφαιρεθεί το όνομά του αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με την υπόθεση, από τις μηχανές αναζήτησης της Google.
Η υπόθεσή του απορρίφθηκε αρχικά από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2012 με βάση το ότι το δικαίωμά του στην ιδιωτική ζωή δεν υπερέβαινε το δημόσιο συμφέρον και την ελευθερία του Τύπου.
Ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας επανεξέτασε την αρχική απόφαση και πλέον θα επιστρέψει η υπόθεση στα ομοσπονδιακά δικαστήρια.
Το πλήρες όνομά του έχει αφαιρεθεί από τις μηχανές αναζήτησης, προς το παρόν, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως μέρος ενός αρχειοθετημένου άρθρου στο Γερμανικό εβδομαδιαίο Der Spiegel.
Το «δικαίωμα να ξεχαστεί»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναγκάζει τις μηχανές αναζήτησης να συμμορφώνονται με αιτήματα για την εξάλειψη των αποτελεσμάτων.
Μάλιστα, το θέμα αυτό ονομάζεται «δικαίωμα να ξεχαστεί» και αποτέλεσε αντικείμενο μακρόχρονης νομικής διαμάχης που αφορούσε την Google και την ΕΕ.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.