Δολοφονία Ζέμπερη: Αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου η δίκη

270

dora123

Αίτημα αναβολής υπέβαλλε η πολιτική αγωγή

Με απόντα τον κατηγρούμενο Εμμανουήλ Σοροπίδη για τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθηνας προχώρησε σήμερα στην αναβολή της εκδίκασης της εν λόγω υπόθεσης για τις 6 Ιουνίου 2022.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό, αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετά από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής, δηλαδή της μητέρας και των αδελφών του θύματος.

Συγκεκριμένα, η πληρεξούσιος δικηγόρος που εκπροσωπεί τη μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού υποστήριξε ότι ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» επεσήμανε η Γιάννα Παναγοπούλου.

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα από το δικαστήριο απουσίαζε ο μοναδικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορό του.

Πηγή: protothema.gr