Δολοφονία Καραϊβάζ: Γιατί οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι οι εκτελεστές μένουν στην Αθήνα

567

Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει έμπειρους δολοφόνους  – Ξεσκονίζουν λίστες σεσησμένων εκτελεστών

Στο ενδεχόμενο οι δύο εκτελεστές που δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραιβάζ να είναι σεσημασμένοι και να διαμένουν στην Αθήνα, καταλήγουν οι αναλυτές της Ασφάλειας.

Μάλιστα, από τον τρόπο δράσης του πιστολέρο, θεωρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει σηκώσει με όπλο και έχει εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου.

Η ψυχραιμία, η αποτελεσματικότητα και το modus operandi, δείχνουν έμπειρους δολοφόνους και όχι πρωτάρηδες.

Όσο περνούν οι ώρες και η διασταύρωση των στοιχείων από αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων, airbnb, δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τόσο ενισχύεται η εκδοχή, οι δολοφόνοι να μην ήταν εισαγόμενοι.

Βίντεο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Μια εκτίμηση που «κουμπώνει» με το γεγονός ότι λόγω κορωνοϊού και καραντίνας οι πτήσεις, οι μετακινήσεις και οι κρατήσεις, είναι ελάχιστες και δύσκολες.

Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εξαφάνισαν το σκουτεράκι δείχνει ότι είναι κάτοικοι Αθηνών και με μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι. Και αυτό γιατί, δεν ήθελαν να ρισκάρουν αφήνοντας πίσω τους μια μηχανή που θα αποτελούσε «θησαυρό» στοιχείων με αξιοποιήσιμα ίχνη από dna και αποτυπώματα που θα μπορούσαν να δώσουν στο πιάτο των διωκτών τους την ταυτότητα τους. Έτσι, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ξεσκονίζουν λίστες σεσησμένων εκτελεστών συγκρίνοντας τη σωματοδομή και τον τρόπο δράσης τους σε μια προσπάθεια να βρουν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα