Δημοσκόπηση ALCO: Με 9,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Rapid test και στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους θέλει το 62%

409

elegxoi-main

Διψήφιες διαφορές μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αντιπολίτευσης στα ερωτήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και της πανδημίας – Επιβεβαιώνεται η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ, «ντέρμπι» μεταξύ  Λοβέρδου και Ανδρουλάκη

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ζητεί η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για το Open, επιβεβαιώνοντας κατά τα άλλα την κυριαρχία ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν πτώση , ωστόσο το κυβερνών κόμμα προηγείται με 9,7 μονάδες , ποσοστό με το οποίο καταγάφεται και το Κίνημα Αλλαγής, δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο της εκλογής νέας ηγεσίας.

Σημαντικά είναι τα ποσοστά με τα οποία καταγράφεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος από τους δύο πολιτικούς μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της οικονομίας, με την διαφορά να ανεβαίνει στις 17 μονάδες στο ερώτημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων, με τον Αλέξη Τσίπρα να  υπολείπεται και του  «Κανένα», στην σχετική μέτρηση.

Σημειώνεται ότι όπως έχει καταγραφεί και σε άλλες μετρήσεις, περίπου 6 στους 10 Ελληνες επιθυμούν την εξάντληση της 4ετίας, ενώ το 48% απαντά ότι τα  μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα βοηθήσουν «λίγο, αρκετά ή πολύ» την οικογένειά του.

«Ναι» στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Mε rapid test να μπαίνουν   ανεμβολίαστοι, ακόμα και στα σούπερ μάρκετ , ζητούν πάνω από έξι στους δέκα, ενώ το 67% συμφωνεί με το σχετικό μέτρο για την είσοδο στις εκκλησίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή γνώμη εμφανίζεται πιο αυστηρή στη λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Ντέρμπι στο  ΚΙΝΑΛ

Η εταιρεία δημοσιεύει τις απαντήσεις που έλαβε σχετικά με την καταλληλότητα κάθε υποψηφίου για την ηγεσία, από εκείνους που δήλωσαν ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να ψηφίσουν στις εσωκμματικές εκλογές. Το αποτέλεσμα είναι στα όρια  του στατιστικού λάθους, με τον Νίκο Ανδρουλάκη  να προηγείται  κατά μία μονάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου  εμφανίζεται καθαρά τρίτος.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα