Δημήτρης Λιγνάδης: Βόμβα από τη δικηγόρο των θυμάτων – «Υπάρχουν στοιχεία για να ανοίξει νέα έρευνα»

227

Λιγνάδης: Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα | ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αθώος δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις δύο νέες καταγγελίες βιασμού που τον βαραίνουν, ζητώντας μάλιστα να αποφυλακιστεί από το σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός οδηγήθηκε την Πέμπτη στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για δύο νέες καταγγελίες, τις οποίες στο απολογητικό του υπόμνημα χαρακτήρισε «ψευδείς και κατασκευασμένες».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει ο Λιγνάδης αφορούν:

σε υπόθεση από το 2018, σύμφωνα με την οποία ο καταγγέλλων γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη και πήγε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο όπου ο Λιγνάδης του έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ, και τον βίασε
σε υπόθεση για περιστατικό που έγινε πριν από 7 χρόνια, με τον 24χρονο σήμερα καταγγέλλοντα να αναφέρει ότι βιάστηκε δύο φορές από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
«Βόμβα»: Νέα στοιχεία εις βάρος του Λιγνάδη
Ωστόσο, οι αποκαλύψεις για τη δράση του δεν έχουν τέλος.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου καταγγέλλοντα, Μαρία Κουρτέση, αποκάλυψε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως έχουν φτάσει στα χέρια της στοιχεία και νέοι φάκελοι τους οποίους και προτίθεται να παραδώσει στις αρμόδιες Αρχές.

Αναρωτήθηκε μάλιστα πώς είναι δυνατόν οι δικαστικές Αρχές να μην έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας σχετικά με την άρση του απορρήτου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) αλλά και των ειδικών εφαρμογών (viber) που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, σε καμία ερώτηση της ανακρίτριας δεν θέλησε να απαντήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατά την παραμονή του στο γραφείο της για την απολογία του στις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά από ισάριθμες καταγγελίες παθόντων.

Ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να απαντήσει στην δικαστική λειτουργό, την οποία θεωρεί προκατειλημμένη στο πρόσωπο του, καθώς, όπως φαίνεται να ισχυρίζεται, δεν έχει κάνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα που της έχει υποβάλει.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι των δύο νέων υποθέσεων, ενός βιασμού ανηλίκου πριν επτά χρόνια και ενός βιασμού ενηλίκου το 2018, που τον βαρύνουν.

Πηγή: in.gr