Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα κριθεί προφυλακιστέος για δεύτερη φορά μετά τις νέες κατηγορίες για βιασμό

155

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα κριθεί προφυλακιστέος για δεύτερη φορά μετά τις νέες  κατηγορίες για βιασμό

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήρε τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Λιγνάδη
Έκλεισε με βούλευμα που εξέδωσε το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το ζήτημα που είχε ανακύψει σχετικά με τον αν θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερη προφυλάκιση για τον Δημήτρη Λιγνάδη μετά την νέα συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε από την εισαγγελία για δυο ακόμη υποθέσεις βιασμού.


Το εν λόγω ζήτημα ανέκυψε μετά τη πρόσφατη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου σκηνοθέτη στην ανακρίτρια που ερευνά τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του. Ειδικότερα, μετά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για τη νέα συμπληρωματική κατηγορία που του απαγγέλθηκε από την εισαγγελία για τους δυο βιασμούς, η ανακρίτρια είχε την άποψη να μην προφυλακιστεί εκ νέου ο κατηγορούμενος (κρατείται στις φυλακές από τον περασμένο Φεβρουάριο για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή) ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της έκδοσης εντάλματος για νέα προφυλάκισή του. Τελικά, το δικαστικό συμβούλιο που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία αποφάσισε να μην υπάρξει νέα, δεύτερη, προφυλάκιση για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα αυτό ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρει τα εξής: «Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες. Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».

Πηγή: protothema.gr