Δημήτρης Ινδαρές: Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) στηρίζει τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ: «Σοκαρισμένοι για την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας».

Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν το πρωί της Τετάρτης (18/12) ταυτόχρονα σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι για την εκκένωσή τους. Στη διάρκεια των επιχειρήσεων υπήρξε καταγγελία για αστυνομική βία και αυθαιρεσία από την πλευρά των αστυνομικών, σε βάρος μιας οικογένειας που αρνήθηκε την πρόσβαση στο σπίτι τους χωρίς εισαγγελική εντολή, ενώ τον γύρο του Διαδικτύου κάνει και προκαλεί αντιδράσεις μια φωτογραφία που απεικονίζει μέλος της οικογένειας που έχει προσαχθεί με κουκούλα στο κεφάλι. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι, μετά τον σάλο.

 

Πρωταγωνιστής του περιστατικού ήταν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, στους οποίους ασκήθηκε βία από τους άντρες της αστυνομίας, αφού εισέβαλαν σπίτι τους επειδή αρνήθηκαν την είσοδο τους στην οικία τους.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) αναφέρει: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.