Δήμαρχος Σιθωνίας: «Μην έρθετε στη Χαλκιδική το Σαββατοκύριακο»

408

Βλέποντας ολοένα και περισσότερους πολίτες να φεύγουν από τις μεγάλες πόλεις για να επισκεφθούν τα εξοχικά τους, οι Δήμαρχοι Σιθωνίας και Καλαβρύτων έκαναν έκκληση στον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του.

Έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι έκανε ο δήμαρχος Σιθωνίας, αναφερόμενος κυρίως στους Θεσσαλονικείς που έχουν εξοχικά στην Χαλκιδική και σκέφτονται να πάνε το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Ντέμπλας τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει τα μέτρα που έπρεπε και ότι την ευθύνη την έχει ο πολίτης καλώντας τους πάντες να μην πάνε το Σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική προκειμένου να μην υπάρξει πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού λόγω πολυκοσμίας.

«Δεν υπάρχει λόγος όλοι οι Θεσσαλονικείς να έρθουν στα εξοχικά. Μην μεταφέρουμε αδίκως τον ιό. Δεν πάμε για διακοπές ούτε για τουρισμό πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας. Θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα πάνε στα καταστήματα σωρηδόν θα έρθουν σε επαφή με δικούς μας ανθρώπους και εμείς εδώ κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε ακυρώσει εκδηλώσεις πανηγύρια από την αρχή για να προστατέψουμε τους κατοίκους μας. Δεν μπορούν ασυνείδητα να έρχονται. Τι είναι 15αύγουστος και φεύγουμε; Ο έλληνας πολίτης φέρεται παντελώς ανεύθυνα. Αν κοπεί η κυκλοφορία που θα πάνε; Θα εγκλωβιστούν εδώ. Αν δεν πειθαρχήσουμε φοβάμαι από Δευτέρα θα έχουμε αναστολή κυκλοφορίας», ανέφερε.