Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η εξέταση της ηθοποιού που τον κατήγγειλε για βιασμό της κατ’ εξακολούθηση

217

filippidis

Ο ηθοποιός αρνείται όσα του αποδίδει η καταγγέλλουσα και είχε υποστηρίξει στην απολογία του πως η εν λόγω γυναίκα είχε μια «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εξέταση της πρώτης γυναίκας ηθοποιού που είχε καταγγείλει τον συνάδελφό της Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό της κατ’ εξακολούθηση. Η καταγγέλλουσα έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή της στο ακροατήριο, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού, και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχίσουν να της υποβάλλουν ερωτήσεις επί των όσων υποστηρίζει. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η καταγγέλλουσα στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της, ενέμεινε στην αρχική της καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η μάρτυρας, ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε σεξουαλικά μια φορά μέσα θέατρο «Ήβη» το Σεπτέμβριο του 2008 και ενώ η ίδια τον είχε συναντήσει στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού που είχαν κανονίσει. Επιπλέον, η ίδια έχει καταγγείλει πως ο ηθοποιός της είχε επιτεθεί σεξουαλικά και μια ακόμη φορά, λίγους μήνες νωρίτερα, μέσα στα γραφεία εταιρείας θεατρικών παραγωγών. Τα όσα περιέγραφε στις καταγγελίες της στοιχειοθέτησαν το αδίκημα του βιασμού και εν συνεχεία απαγγέλθηκε και η σχετική κατηγορία στον ηθοποιό.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αρνηθεί τα όσα αποδίδει η καταγγέλλουσα και στην απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων πως η εν λόγω συνάδελφός του είχε μια «εμμονική και αρρωστημένη συμπεριφορά» προς εκείνον. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός κάθεται στο εδώλιο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.