Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος μου είπε ότι όσα ακούω είναι ψέματα», λέει ο κουνιάδος της Ελπίδας Νίνου

200

5650714

«Δεν πίστεψα τίποτα από τις καταγγελίες. Τον πήρα τηλέφωνο να δω το έγινε. Μου λέει ότι ακούς είναι ψέματα. Οι σχέσεις του με τις συναδέλφους του ήταν πολύ καλές, εκτός από την περίοδο των προβών. Με όσους έχω συνεργαστεί σκηνοθέτες συμβαίνει αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουν τις φωνές. Δεν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό».

Αυτό υποστήριξε σήμερα στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο μπατζανάκης του κατηγορούμενου ηθοποιού, ο οποίος όπως ανέφερε είχε εργαστεί ως συντηρητής στα θέατρα «Μουσούρη» και «Ήβη». «Με τον κατηγορούμενο έχουμε παντρευτεί δυο αδελφές. Για τις καταγγελίες άκουσα από τα μέσα, δε γνώριζα τίποτα για τέτοια πράγματα. Ήρθα γιατί άκουσα την πρώτη καταγγέλλουσα να ισχυρίζεται ότι στο χώρο που δούλευα γίνονταν τέτοια πράγματα» είπε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στη προσωπικότητα της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό: «Είχε θράσος και ήταν αγενής», είπε και σημείωσε ο μάρτυρας και σημείωσε πως είχε γνωρίσει την μητέρα της καταγγέλλουσας. Εκείνη, όπως ανέφερε του είχε πει πως η κόρη της, θα περάσει σε δραματική σχολή.

Πρόεδρος: Τι γνωρίζεται για την παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο «Ήβη»;

Μάρτυρας: Είχα γνωρίζει στο «Μουσούρη» τη μητέρα της και κάναμε παρέα μαζί με τη γυναίκα μου. Είχα μάθει ότι έχει μια κόρη. Δεν την είχα δει ποτέ έως τότε. …Η μητέρα της μυ είπε ότι θα περάσει σε δραματική σχολή.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα όσα καταγγέλλει η κοπέλα περί βιασμού της από τον κατηγορούμενο το 2008. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τον Σεπτέμβρη είχα ανεβεί στην Αθήνα για πρόβα στην παράσταση «Κουζίνες». Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει: «Θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει: «καλά βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Ακολούθως, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί την άφησε να δει την πρόβα, κίνηση που δε συνηθίζει, κι εκείνος του απάντησε ότι πηγαίνει στη δραματική σχολή. «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με το μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Ακόμη ο μάρτυρας μιλώντας για το χαρακτήρα του Πέτου Φιλιππίδη, έκανε λόγο για ένα εργασιομανή, ευαίσθητο, τελειομανή αλλά και οξύθυμο άνθρωπο. «Όπως είμαι κι εγώ δηλαδή γι αυτό ερχόμασταν σε διαφωνίες. Με τους ηθοποιούς υπήρχαν διαφωνίες αλλά για τη σκηνοθεσία», είπε.

Πρόεδρος: Υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί κάτι αν συμβεί οτιδήποτε στα καμαρίνια;

Μάρτυρας: Ακούγεται! Αυτή ήταν η διαφωνία μας! Δεν υπάρχει μόνωση, εγώ καθόμουν κάτω και εργαζόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κ. Μπιμπίλας περιέγραψε την καταγγέλλουσα ως σεμνό και εργατικό παιδί. Εσείς προανακριτικά την περιγράψατε ως θρασύτατη και αγενή…..

Μάρτυρας: Αφού έτσι ήταν τις φορές που την είδα.

Η δίκη συνεχίζεται.