Δίκη Φιλιππίδη: Επανέναρξη της διαδικασίας, καταθέτουν μάρτυρες

283

Αυλαία ανοίγει ξανά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από τις θερινές διακοπές, στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου βρίσκεται εκτός φυλακής με απόφασή του δικαστηρίου (αντικαταστάθηκε η προσωρινή του κράτηση με όρους), δικάζεται για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση μάρτυρα, η οποία συνδέεται φιλικά με την τρίτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού της μέσα στο αυτοκίνητό του, τον Ιούλιο του 2014. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε δει την καταγγέλλουσα λίγο μετά την σεξουαλική επίθεση, που κατά το κατηγορητήριο, δέχθηκε από τον ηθοποιό και όπως κατέθεσε, η κοπέλα της έδωσε την εντύπωση ότι «είχε ζήσει το χειρότερο εφιάλτη της ζωής της».

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η μάρτυρας είχε αναφέρει για την καταγγέλλουσα: «Την γνωρίζω από το 2007, είχαμε κοινά ενδιαφέροντα δεθήκαμε και είχαμε στενή φιλία. Το 2014 δουλεύαμε μαζί σε μια παράσταση και κάποια στιγμή τον Ιούλιο, πολύ χαρούμενη, μου είπε ότι ένας γνωστός ηθοποιός την προσέγγισε με μηνύματα για συνεργασία, αφού είδε φωτογραφίες από την περιοδεία. Θεώρησε ότι μια γνωριμία με ένα γνωστό ηθοποιό θα τη βοηθούσε πάρα πολύ. Μετά από μέρες, μου είπε ότι κανόνισε συνάντηση με τον ηθοποιό και μου είπε τότε ότι πρόκειται για τον Πέτρο Φιλιππίδη …. Είχαμε κανονίσει την ημέρα του ραντεβού, μετά τη συνάντηση, να βρεθούμε για να πάμε μαζί στην παράσταση. Όντως κατά τις 5-6 βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας είχε αναφερθεί στην διερευνώμενη απόπειρα βιασμού της καταγγέλλουσας, περιγράφοντας όσα εκείνη της είχε μεταφέρει: «Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ. Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Αρνήθηκε αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες. Εκείνη άρχισε να φοβάται πολύ, δεν καταλάβαινε. Αυτός ξαφνικά άρχισε να τη θωπεύει. Εκείνη δεν το φανταζόταν. Άνοιξε το παντελόνι του, την άρπαξε από το σβέρκο και την πίεσε προς τα γεννητικά του όργανα. Αυτή τσίριζε, φώναζε, προσπαθούσε να τον απωθήσει, αυτός δεν σταματούσε, συνέχισε εμμονικά. Ήταν εγκλωβισμένη και δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε να προστατεύσει τον εαυτό της παρά μόνο να αντιστέκεται με όλη της τη δύναμη. Ενώ στην αρχή φαινόταν να τον εξιτάρει, σε κάποια στιγμή δεν ξέρω γιατί, εκνευρισμένος άνοιξε την πόρτα, την έβρισε και την πέταξε έξω…».

Σήμερα, η συγκεκριμένη μάρτυρας αναμένεται να εξεταστεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Π. Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Μπακιρτζίδου και εφόσον η εξέτασή της ολοκληρωθεί στο βήμα δεν αποκλείεται να ανέβει ο πατέρας της δεύτερης γυναίκας, που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού σε καμαρίνι θεάτρου. Θα ακολουθήσει η κατάθεση φίλης της ίδιας καταγγέλλουσας, ενώ ακολουθούν σε επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, οι καταθέσεις του προέδρου του ΣΕΗ Σπ. Μπιμπίλα και της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου.