Διαστημικός σταθμός περνά μέσα από την ήλιο

του Ταξιάρχη Ν.

Πανέμορφη εικόνα από τη ΝASA.

Μία απίστευτη φωτογραφία απαθανάτισε ο φωτογράφος Rainee Colacurcio, η οποία είναι ίσως η καλύτερη για την αστρονομία της NASA. Περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη μας περίπου 16 φορές κάθε μέρα, και τώρα ο Διεθνής Διαστημικός τη φωτογράφισε περνώντας μπροστά από τον ήλιο.

Η ΝASA για το συγκεκριμένο θέμα εξήγησε τα παρακάτω λέγοντας: «Αυτό δεν είναι ηλιακή κηλίδα. Είναι ο Διεθνής Διαστημικός σταθμός (ISS) που πιάστηκε να περνά μπροστά από τον ήλιο. Οι ηλιακές κηλίδες, ατομικά, έχουν μια σκοτεινή κεντρική σκιά, έναν αναπτήρα γύρω από το μπαλκόνι, και χωρίς ηλιακούς συλλέκτες. Αντίθετα, ο ISS είναι ένας σύνθετος και πολυσπασμένος μηχανισμός, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα μηχανήματα που δημιουργήθηκαν ποτέ από την ανθρωπότητα. Επίσης, οι ηλιακές κηλίδες εμφανίζονται στον ήλιο, ενώ το ISS περιστρέφεται γύρω από τη γη».

Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι οι μετακινήσεις του ήλιου θα ήταν αρκετά ασυνήθιστες για τον ISS, παραδόξως αυτό δεν συμβαίνει και είναι πολλές σε καθημερινή βάση.

Η NASA κλείνοντας τόνισε: «Η διέλευση του ήλιου δεν είναι πολύ ασυνήθιστη για το ISS, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τη γη για κάθε 90 λεπτά, αλλά το να πάρει κανείς το χρόνο και τον εξοπλισμό του ακριβώς για μια υπέροχη εικόνα είναι σπάνιο».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.