«Δεν είναι σωστό να γίνει ο τελικός του Champions League στην Τουρκία»

του Γιάννη Γατσούλη

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, με επιστολή του προς την UEFA ζητάει να αφαιρεθεί από την Τουρκία ο τελικός του Champions League.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός των ποδοσφαιριστών της Τουρκίας, που επιδοκιμάζει την εισβολή στη Συρία, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και οδηγεί την UEFA σε αποφάσεις για επιβολή ποινής.

Οι Ιταλοί πάντως το πηγαίνουν ακόμη πιο πέρα, καθώς ο υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, σύμφωνα με πηγές του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσεφέριν, με την οποία επισημαίνει ότι «δεν είναι κατάλληλη η Κωνσταντινούπολη για να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στις 20 Μαΐου 2020, έπειτα από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».

Απομένουν επτάμιση μήνες μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού (θα διεξαχθεί στις 30 Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη) και είναι νωρίς για να παρθεί τέτοια απόφαση, όμως οι φωνές πυκνώνουν στην Ευρώπη.

Κυρώσεις για τους Τούρκους ζήτησαν και οι Γάλλοι, μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό στο «Σταντ ντε Φρανς». Η υπουργός Αθλητισμού Ροξανά Μαρασινό, παρακολούθησε τον αγώνα σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Μακρόν και δήλωσε πως «οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές κατέστρεψαν τον αγώνα με τη χειρονομία τους, που έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του αθλητισμού. Ζητώ από την UEFA να τους τιμωρήσει παραδειγματικά».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.