Δείτε πόσο διαρκούν τα προϊόντα μακιγιάζ και κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ σας

260

Τώρα που μένετε σπίτι το σίγουρο είναι πως έχετε χρόνο να κάνετε πράγματα που αναβάλλετε εδώ και καιρό… το ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σας.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία είναι εκείνη που το brand θεωρεί ασφαλή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα συνεχίσετε να απλώνετε μία μάσκαρα που έχετε στο νεσεσέρ σας 5 χρόνια. Ειδικά η μάσκαρα είναι ένα προϊόν που πρέπει να προσέχετε αφού έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας και είναι πιθανό να δημιουργήσει ερεθισμό ή και μόλυνση ακόμη.

Οποιοδήποτε προϊόν έχει περίεργη μυρωδιά το πετάτε αμέσως. Όπως επίσης αν έχει αλλοιωθεί το χρώμα του ή αν ήταν ρευστό και τώρα έχει πήξει.

Τα προϊόντα σε μορφή πούδρας όπως σκιές, blush, highlighter, bronzer και φον ντεν διαρκούν περίπου δύο χρόνια ειδικά αν τα κρατάτε σε δροσερό μέρος. Οι ειδικοί μάλιστα επιμένουν πως υπάρχει ένας μόνο τρόπος ώστε να μην συγκεντρώνονται βακτήρια στα προϊόντα μακιγιάζ: Θα πρέπει να καθαρίζετε σωστά και συχνά τα πινέλα, σφουγγαράκια ή beauty blender με τα οποία τα απλώνετε.

Οι ειδικοί λοιπόν έχουν δημιουργήσει μια λίστα με τη διάρκεια ζωής των προϊόντων την οποία πρέπει να έχετε ο βασικός σας οδηγός:

3 μήνες: Μάσκαρα και liquid eyeliner.

6 μήνες: Ρευστά φον ντε τεν και κονσίλερ.

12 μήνες: Λιπ γκλος, σκιές και blush σε κρεμώδη μορφή και brow gel

18 μήνες: Κραγιόν και μολύβι χειλιών.

24 μήνες: Προϊόντα σε μορφή πούδρας όπως φον ντε τεν, σκιά και blusher.