Χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες

457

#tsoulotip: Το χταπόδι δεν το βράζουμε ποτέ με νερό, ούτε του ρίχνουμε αλάτι γιατί σκλυραίνει.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι καλά ξεπλυμένο

100ml. Κόκκινο κρασί

2-3σκ. Σκόρδο

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερυ ψιλοκομμένο

60ml. Ξύδι από λευκό κρασί

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

200ml. Ελαιόλαδο

800γρ. Ντομάτα κον κασέ

1 φύλλο δάφνης

1κλ. Φρέσκο δενδρολίβανο

1κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

2 μπαχάρια

1 ξυλάκι κανέλας

1ltr. Νερό

500γρ. Χυλοπίτες

Αλάτι

Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com