Χιλή: Νοσηλεύτρια παίζει βιολί σε ασθενείς

331

“Στόχος μου να δώσω λίγη αγάπη, λίγη πίστη, λίγη ελπίδα.. Κάθε φορά παίζω με την καρδιά μου”, δήλωσε η νοσηλεύτρια Νταμάρις Σίλβα.

Μία ιδιαίτερη και σπάνια νοσηλεύτρια στη Χιλή είναι η Νταμάρις Σίλβα, η οποία δεν είναι η συνηθισμένη που ξέρουμε. Μετά το τέλος της βάρδιάς της και δύο φορές την εβδομάδα, προσπαθεί να δώσει στους ασθενείς λίγη πίστη, ελπίδα και αγάπη, όπως αναφέρει και η ίδια.

Ποιος είναι ο τρόπος που το κάνει αυτό; Παίζοντας βιολί στους διαδρόμους και στα δωμάτια των ασθενών. «Μόλις μπαίνω μέσα τα πρόσωπα των ασθενών φωτίζονται, δείχνουν πιο χαρούμενοι. Χαμογελούν και χειροκροτούν», είπε στο πρακτορείο Reuters. Ο στόχος της, όπως λέει είναι «να δώσει λίγη αγάπη, λίγη πίστη, λίγη ελπίδα» με το βιολί της. «Κάθε φορά, παίζω με την καρδιά μου», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία της Νταμάρις είναι μια από τις πολλές που έχουν ως στόχο να τονώσουν το ηθικό στις εντατικές και τις μονάδες βαρέως πασχόντων των χιλιανών νοσοκομείων. Κάποιοι άνθρωποι γράφουν γράμματα στους –άγνωστους σε αυτούς– ασθενείς, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τραγουδούν τα χρόνια πολλά στα γενέθλιά τους ή χειροκροτούν όσους παίρνουν εξιτήριο έχοντας νικήσει την Covid-19.

 Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ