Χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι οι άντρες που αγκαλιάζουν τις κοπέλες τους!

Εσύ το κάνεις;

Όποιος είπε ότι οι αγκαλιές και τα χάδια είναι γυναικεία υπόθεση και οι άντρες τις αποφεύγουν, μάλλον έκανε λάθος.

Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άντρες, οι οποίοι αγκαλιάζουν τις συντρόφους τους συχνά, είναι περισσότερο υγιείς και χαρούμενοι σε σχέση με αυτούς που τις αγνοούν και τις αποφεύγουν. Οι παρακάτω 5 λόγοι θα σε πείσουν, τώρα που κρυώνει κι ο καιρός, πως οι τρυφερές αγκαλιές και το χουχούλιασμα στο κρεβάτι έχουν πολλά πλεονεκτήματα!

Βοηθούν τους άντρες στη διατήρηση των μακροχρόνιων σχέσεων
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ABC News, οι αγκαλιές αποτελούν μια κίνηση ζωτικής σημασίας για οποιοδήποτε τύπο σχέσης, πόσο μάλλον των μακροχρόνιων. Σε γενικές γραμμές, θα πιστεύαμε πως οι αγκαλιές ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι ενισχύουν τη σεξουαλική ικανοποίηση του άντρα και την ευτυχία της γυναίκας, όμως στη συγκεκριμένη έρευνα τα αποτελέσματα έδειξαν το αντίθετο. Οι άντρες που βρίσκονταν σε μια μακροχρόνια σχέση, όπου οι αγκαλιές δεν έλειπαν ποτέ, ανέφεραν πως είναι ευτυχισμένοι με τη σχέση τους, ενώ οι γυναίκες πως είναι περισσότερο σεξουαλικές ικανοποιημένες. Υποθέτουμε πως η στάση κουτάλι είναι μια στάση που ωφελεί και τις δύο πλευρές, αντίστοιχα!

Η ψυχολόγος και σεξολόγος, Aline Zoldbrod, εξηγεί πως το γεγονός αυτό οφείλεται στην αίσθηση της αφής, καθώς όταν σε αγγίζει ένα πρόσωπο που αγαπάς κι εμπιστεύεσαι καταφέρνεις να καταπολεμήσεις την κακή διάθεση και τη δυστυχία. Η ίδια προσθέτει πως τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν την αφή για να νιώσουν περισσότερο άνετα, να συγχαρούν, να ξυπνήσουν και φυσικά, να αποπλανήσουν ο ένας τον άλλον, δείχνουν να είναι περισσότερο ευτυχισμένα και περισσότερα χρόνια μαζί.

Σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο
Όπως αναφέρθηκε και πρωτύτερα, οι αγκαλιές μπορούν να ενισχυσούν τη σεξουαλική ικανοποίηση μιας γυναίκας. Αυτό που δεν αναφέρθηκε όμως είναι το πως η ενίσχυση της σεξουαλικής ικανοποίησης μια γυναίκας μπορεί να κάνει έναν άντρα περισσότερο ευτυχισμένο! Στην ίδια έρευνα, οι άντρες ανέφεραν πως τα επίπεδα της ευτυχίας τους αυξάνονταν ανάλογα με το πόσο αγκάλιαζαν και φιλούσαν τη σύντροφο τους, κάτι το οποίο οδηγούσε τη σύντροφο τους πιο εύκολα σε οργασμό και κατ’ έπεκταση έκανε τους άντρες περισσότερο ευτυχισμένους.

Μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και του στρες
Η ανθρώπινη επαφή από μόνη της μπορεί να κάνει …θαύματα! Κάθε φορά, λοιπόν, που ερχόμαστε σε επαφή με κάποιον, ο εγκέφαλος μας παράγει ένα εννεαπεπτίδιο, την ωκυτοκίνη, η οποία είναι γνωστή κι ως «ορμόνη της αγκαλιάς» ή «ορμόνη της αγάπης». Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στην Αυστρία, η ωκυτοκίνη έχει μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στην υγεία ενός άντρα, καθώς βρέθηκε ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και χαμηλώνει τα επίπεδα του στρες.

Συγκεκριμένα, όταν κάποιος αγκαλιάζει ή αγκαλιάζεται, απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος μεγάλη συγκέντρωση της ορμόνης ωκυτοκίνης. Η ωκυτοκίνη παράγεται από την υπόφυση και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του στρες. Η υπόφυση απελευθερώνει την ορμόνη αυτή κάτω από συνθήκες ισχυρού δεσίματος, όπως για παράδειγμα την στιγμή που κάποιος παρηγορεί έναν αγαπημένο του.

Γι’ αυτό πριν αποφασίσεις να ανακοινώσεις στους γονείς σου πως έκανες κάποια …ζημιά, θυμίσου να τους κάνεις μια μεγάλη αγκαλιά πρώτα!

Οδηγούν σε περισσότερο και συχνότερο σεξ
Είτε βρίσκεσαι στο κρεβάτι είτε όχι, η ανθρώπινη επαφή οδηγεί τον οργανισμό στην παραγωγή και στην απελευθέρωση της ορμόνης ντοπαμίνη, η οποία αποτελεί ένα είδος φυσικού αφροδισιακού κι αυξάνει το επίπεδο της σεξουαλικής διάθεσης. Επομένως, οι σεξουαλικές ορμές δεν προέρχονται από το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, αλλά μια αγκαλιά μπορεί να τις προκαλέσει σε οποιαδήποτε φάση κι αν βρίσκεστε.

Γίνεσαι περισσότερο επικοινωνιακός
Οι αγκαλιές βοηθούν εσένα και τη σύντροφο σου να επικοινωνείτε περισσότερο και καλύτερα για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το περιοδικό Shape, οι αγκαλιές μας βοηθούν να εκφράσουμε με τη γλώσσα του σώματος πράγματα που δυσκολευόμαστε να πούμε με λόγια. Για παράδειγμα, αγκαλιάζοντας τη σύντροφο σου όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα της δείχνεις πως αισθάνεσαι όπως αυτή και κατανοείς τις ανησυχίες που έχει, κάτι που δεν είναι το ίδιο πειστικό αν ειπωθεί με λόγια.

Είναι αρκετά συνηθισμένο το φαινόμενο, όπου ένα ζευγάρι, στο οποίο και οι δύο σύντροφοι έχουν υποχρεώσεις και μια έντονη ρουτίνα, να μην βρίσκουν το χρόνο αλλά και το σωστό τρόπο να εκφράσουν πράγματα που τους ενοχλούν με αποτέλεσμα είτε να τα αποφεύγουν είτε να τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Μια αγκαλιά όμως μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα και να σε βοηθήσει να μιλήσεις περισσότερο άνετα!

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.