Χαρδαλιάς: Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις για αποφυγή συνωστισμού

82

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν αυτό το μήνα οι συντάξεις για να αποφευχθεί συνωστισμός στις τράπεζες, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις θα καταβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφία στον ΑΜΚΑ και οι ημερομηνίες είναι οι εξής:

IKA – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ 22 ΚΑΙ 24/4

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ- ΕΤΑΑ 27/4

ΝΑΤ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΔΕΗ – Εργαζόμενοι ΜΜΕ 29/4

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνουν οι λειτουργίες και οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς καθ΄όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Ακόμη πρόσθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως χθες Κυριακή έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο, όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε. Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.