Μπορεί ένα παιδί με «αυτισμό» να έχει μια φυσιολογική ζωή;

health-autismos1nnnn-624x333

Όσο δύσκολο είναι ένα παιδί με διάγνωση αυτισμού να προσαρμοστεί στα δεδομένα της καθημερινότητας των συνομηλίκων του, άλλο τόσο δύσκολο είναι και από τους γονείς να αποδεχτούν την ιδιαιτερότητα του παιδιού τους.

της  Μαρίας-Ελένης Γραμματικοπούλου (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια)

 

Λένε πως το πρώτο βήμα προς την κατανόηση της διαφορετικότητας του ατόμου, είναι η αποδοχή αυτής της ιδιαιτερότητας και από τους γονείς και από το ευρύτερο περιβάλλον.

Οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στις οποίες ανήκει ο αυτισμός, είναι πολύ συχνές όσο περνούν τα χρόνια. Παλιότερα ήταν εξαιρετικά μεγάλο ταμπού, καθώς επικρατούσε η άποψη πως το αυτιστικό παιδί είναι ένα άρρωστο παιδί, που δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο του και κουνιέται συνεχώς μπρος-πίσω. Κατά πόσο όμως έχει αλλάξει η άποψη αυτή τη σήμερον ημέρα; Παρά τις πολλές ημερίδες και τη συνεχή ενημέρωση που γίνεται από οργανωμένες ομάδες, μερικοί εξακολουθούν να έχουν «τα αυτιά τους κλειστά».

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.comΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.