Bo: “Σε ό,τι κερδίζεις πάντα κάτι χάνεις, είναι νόμος”

Ο Bo μιλάει αποκλειστικά στο Lay-out.gr

Bo3

Ένα μεσημέρι συναντήσαμε (όχι τυχαία) στο Cafe-Bar Miranda τον Bo. Έναν άνθρωπο που έχει να σου μάθει πολλά και θα σε κάνει να γελάσεις με την ψυχή σου!

της Παναγιώτας Καλογήρου και της Ματίλντας Καλλιοντζή

Μια δήλωση που μας έκανε αίσθηση ήταν η εξής : “Εγώ δεν τα παρατάω ποτέ ο κόσμος να χαλάσει δεν τα παρατάω, θα βρω τρόπο να το κάνω όσα χρόνια κι αν μου πάρει…” Με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά και ένα πλατύ χαμόγελο, ο Μπο μίλησε για όλα, το Survivor που έσκασε σαν βόμβα στα ήσυχα νερά της τηλεόρασης, την ζωή του, την καριέρα του, το μέλλον, αλλά και τον έρωτα!

Μετά το Survivor νιώθεις πως έχεις αλλάξει ως άνθρωπος?

Όχι δεν έχω αλλάξει καθόλου. Αυτό όμως που θυμήθηκα στο Survivor είναι τα πράγματα που λόγω της ζωής που κάνουμε αλλά και των χρόνων που έχουμε τα ξεχνάμε λίγο. Για παράδειγμα, το να έχω επικοινωνία με την οικογένειά μου ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντικό και δεν το κάνω πολύ συχνά γιατί δεν προλαβαίνω εξαιτίας της δουλειάς μου. Όταν ήμουν στο παιχνίδι δεν είχα αυτή την δυνατότητα, κι έτσι το εκτιμάς περισσότερο και λες “Να μπορούσα να πάρω την μανούλα μου ένα τηλέφωνο“. Αλλά ανεπιφύλακτα το συνιστώ είναι μια μοναδική εμπειρία που δοκιμάζεις πάνω από όλα τον εαυτό σου σε πράγματα και καταστάσεις, που δεν θα τα κάνεις στην κανονική σου ζωή,

Άρα νιώθεις τυχερός;

Νιώθω τυχερός γιατί κατάφερα να συμβιώσω με άλλα 23 άτομα που δεν τα ήξερα, δεν τα επέλεξα. Κάποια μου ταίριαζαν, κάποια άλλα όχι! Άρα τι γίνεται; όταν δεν μου κάνει κάποιος εδώ, λέω ένα χάρηκα πάρα πολύ, πετάω και ένα χαμόγελο ευγενικό και συνεχίζω την ζωή μου. Εκεί δεν είχα αυτή την επιλογή, είχα την παραλία, το βουνό και στη μέση το σπιτάκι μας , άρα άμα δεν σε πάω ή δεν με πας , θέλεις δεν θέλεις θα συμβιώσουμε.

bo1

Πως είναι για έναν άνθρωπο του σήμερα να αποκόπτεται από την τρελή καθημερινότητα και την κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών?

Είναι πάρα πολύ ωραίο, γιατί δίνει αξία σε ό,τι θεωρούσες δεδομένο, λόγου χάρη να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις μπάνιο, να πλύνεις τα δόντια σου , απλά πράγματα που δεν λες σίγα…Περνάει η πρώτη εβδομάδα, η δεύτερη, η τρίτη, ένας μήνας, ουσιαστικά κάναμε δύο μήνες για να μπούμε κάτω από το νερό με σαπούνι, στο πάρτι της ένωσης.

Τι έφερες μαζί σου από τον Αγ.Δομίνικο?

Βασικά δεν έφερα τίποτα άφησα 30 κιλά πίσω(γέλια). Έφερα αυτά που έχω κερδίσει ως εμπειρία, διάφορες εικόνες που έχω στο μυαλό μου ή βιντεάκια που πλέον βλέπω τον εαυτό μου μέσα από μια οθόνη και τα βλέπω διαφορετικά.  Όχι λόγω του μοντάζ ή της μουσικής, που το έχουν κάνει πιο εντυπωσιακό, αλλά γιατί άλλο να το βλέπεις από την τηλεόραση και άλλο να το ζεις. Στην πραγματικότητα είσαι στην απόλυτη ησυχία, με τον ήλιο, δεν ακούς την καταπληκτική περιγραφή του Σάκη, ζεσταίνεσαι,είσαι βρώμικος, βλέποντάς το όμως σκέφτεσαι πως άξιζε .

Εσύ τι λάθη είχες κάνει στο παιχνίδι; Στα αγωνίσματα;

Υπήρχαν βίντεο που έβλεπα τον εαυτό μου και έλεγα “έλα ρε εδώ θα μπορούσες να νικήσεις , τρέξε….” (γέλια). Εκεί όμως, μπορεί λίγο να ένιωθα κούραση, να σκεφτόμουν πως “έλα μωρέ παιχνίδι είναι σιγά“. Βλέποντας το απ’έξω, έχω δει βίντεο που έπαιζα, ξέρω ότι θα χάσω (σπάνιο αυτό)(γέλια) και όμως εγώ φωνάζω και χτυπιέμαι.

Στην ζωή σου θεωρείς ότι έζησες την παιδική ηλικία σου και την εφηβεία όπως έπρεπε ή ενηλικιώθηκες πολύ νωρίς?

Το δεύτερο επιλέγω, πρώτα απ όλα γιατί χώρισαν νωρίς οι γονείς μου, αναγκαστήκαμε εγώ και η αδελφή μου σε μικρή ηλικία, 15 περίπου χρονών, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας , έπρεπε να ζήσουμε τόσο ως αδέλφια όσο και σαν μαμά και μπαμπάς, δουλεύαμε από μικρά, αναγκάστηκα ν’ αφήσω το σχολείο, αλλά παρόλα αυτά οι γονείς μας δεν είναι ότι έλειπαν εξ’ ολοκλήρου, και εμείς ήμασταν μόνοι κι ορφανοί. Ήταν δίπλα μας πάντα, προσπαθούσαν να κάνουν και την ζωή τους παράλληλα, αλλά επιλέξαμε να μην τους επιβαρύνουμε περαιτέρω. Σαφώς και στην ηλικία που βρισκόμασταν ήταν εύκολο, να παρασυρθείς, να κάνεις πράγματα τα οποία να είναι αρνητικά για σένα. Παρόλο που η οικογένειά μου διαλύθηκε νωρίς μου είχαν δώσει πολύ καλές βάσεις και αξίες, με έμαθαν να αγαπώ, να σέβομαι, το ίδιο και την αδελφή μου. Αν και υπήρχε ένα διαλυμένο σπίτι η οικογένεια μου είναι αξιοσέβαστη και είμαι ευτυχισμένος γι αυτό.

Υπάρχει κάποια στιγμή που να σ έχει στιγματίσει?
Όχι δεν θα έλεγα πως μ’ έχει στιγματίσει κάτι, έχω περάσει δύσκολες και στενόχωρες στιγμές αλλά δεν μ’ έχουν στιγματίσει, με εξέλιξαν, με έκαναν να δω πράγματα από άλλη οπτική γωνία, έχω ψάξει να βρω τις δικαιολογίες μου για να τα κατανοήσω, ειδικά σε απώλειες δικών μας ανθρώπων.

Είσαι αυτό που δείχνεις ή υπάρχει κάτι πιο βαθύ? Είσαι άνθρωπος που δίνεις και δίνεσαι ή κρατάς μόνο για σένα ορισμένα κομμάτια του εαυτού σου? Δίνεις δεύτερες ευκαιρίες ή προτιμάς μια νέα αρχή?

Αν σου ζητούσα να περιγράψεις τον εαυτό σου μ έναν στίχο ποιος θα ήταν αυτός?
Μ’ αρέσει να μιλάω με τα μάτια τα λόγια με κουράζουν” έναν στίχο που έχω γράψει για ένα τραγούδι του Νίκου Μακρόπουλου (πολύ φίλος ο Νίκος).
Είσαι δυνατός σαν χαρακτήρας?
Θεωρώ ότι είμαι αλλά αυτό είναι σχετικό. Δηλαδή το Survivor ήταν μία δοκιμασία δύναμης σε χαρακτήρα, πολλοί δεν άντεξαν μέχρι το τέλος, πολλοί αλλοιώθηκαν, λίγοι έμειναν αλώβητοι. Νομίζω λοιπόν πως ναι είμαι δυνατός γιατί επιλέγω να το πάω όπως πάει όχι με γνώμονα τα πρέπει.
Άφησες πίσω σου το χθες περασμένες εποχές και ίσως κάποιες ενοχές”. Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες ή θα διέγραφες? Κάτι για το οποίο νιώθεις ενοχές?
Όχι, όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάνει τα λάθη μας. Θα το άφηνα πίσω μου, δεν θα μετάνιωνα γι αυτό, θα προχώραγα μπροστά γιατί όπως έχω γράψει και σε έναν άλλο υπέροχο στίχο μου (γέλια) “Δεν μετανιώνω για τα λάθη μου τα διορθώνω, παλεύω με εγωισμούς και τους σκοτώνω…“. Απ τα λάθη μας μπορούμε μόνο να μάθουμε, αν έχουμε λίγο μυαλό και δεν είμαστε πχ “α εγώ δεν κάνω λάθη“. Και ποτέ δεν φταίει μόνο ένας, πάντα φταίνε και οι δύο, απλά τα μερίδια ευθύνης αλλάζουν. Ας αναλάβουμε λοιπόν τις ευθύνες μας για να μπορούμε να προχωράμε μπροστά και να βελτιωνόμαστε.
bo2
Στην ζωή σου νιώθεις κερδισμένος ή χαμένος?
Νιώθω σε κάποια τμήματα χαμένος γιατί να ξέρεις σε ό,τι κερδίζεις πάντα κάτι χάνεις, είναι νόμος αυτό. Μπορεί να κερδίσεις πχ να κάνεις μια υπέροχη οικογένεια, να είσαι ευτυχισμένος την ίδια στιγμή όμως μπορεί να χάνεις μια μεγάλη καριέρα. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή πρέπει να παραμελείς κάτι για να χτίσεις κάτι άλλο, εσύ απλά επιλέγεις ποιο θα είναι αυτό, πρέπει να βρεις μία καλή ζυγαριά και να τα ισορροπείς. Εγώ ας πούμε αυτή τη στιγμή είμαι με μια βαλίτσα και τρέχω, ποια κοπέλα θα άντεχε, τι οικογένεια να κάνω, ποια σχέση να προχωρούσα…Ακόμα και το σκυλί μου, τον Ντάνι, αναγκάστηκα να το δώσω στον πατέρα μου γιατί το λυπόμουν που δεν με έβλεπε ποτέ.
“Οι φίλοι μου είναι η οικογένειά μου”. Ποια τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να θεωρήσεις κάποιον φίλο σου? Ως που θα έφτανες γι αυτόν.
Έχω φίλο που αν μου ζητήσει να πηδήξω από την ταράτσα, πρώτα θα πηδήξω και μετά θα τον ρωτήσω γιατί, και ξέρω πως και εκείνος το ίδιο θα έκανε. Έχω 4-5 ανθρώπους που πραγματικά είναι οικογένειά μου. Το κριτήριό μου είναι να μπορώ να διακρίνω την αλήθεια τους, να έχουν χιούμορ και να καταλαβαίνουν ότι ο ένας θέλει το καλό του άλλου χωρίς περιορισμούς. Το χιούμορ όμως είναι πολύ βασικό, χωρίς χιούμορ δεν αντέχω ούτε φίλο ούτε σύντροφο.
Πως χαρακτηρίζεις μια τέλεια μέρα? Ποια τα χόμπι σου? 
Μία τέλεια μέρα πέρασα προχθές. Είχα ρεπό και πήρα τους φίλους μου πήγαμε για καφέ, φαΐ, σινεμά, μετά για βάφλα και κάτσαμε και 2 ώρες στούντιο να γράψουμε. Κανονική μονοήμερη εκδρομή με τους φίλους μου.
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στην ζωή σου?
Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικός, ειδικά όταν βιώνεις την καλή του πλευρά γιατί όταν αρχίζει και στραβώνει μπορεί να σε καταστρέψει. Όσο καλός είναι, τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει. Σημασία για μένα έχει η αύρα του ανθρώπου, η ομορφιά δεν παίζει ρόλο, είναι υποκειμενική. Για μένα μπορεί να είσαι η πιο όμορφη γυναίκα γιατί όταν μου χαμογελάς χαμογελάει όλος μου ο κόσμος και για κάποιον άλλον να μην είσαι όμορφη. Η σύντροφός μου θέλω να με κάνει να είμαι ο εαυτός μου.
Bo4
Ποια ήταν η πιο σημαντική συνεργασία στην καριέρα σου? 
Η κάθε συνεργασία είχε ένα σημαντικό κομμάτι μου μέσα της, εκτιμώ όλους τους καλλιτέχνες που έχω συνεργαστεί. Σαν μέγεθος σίγουρα η συνεργασία μου με τον Steve Wonder, η οποία δεν προχώρησε λόγω προβλήματος της δισκογραφικής, αλλά το να σε επιλέξει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανάμεσα σε τόσους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο σίγουρα ήταν ό,τι πιο σημαντικό.
Ο συνδυασμός λαϊκής μουσικής και ραπ θεωρείς πως είναι ένας τρόπος εκσυγχρονισμού της ελληνικής μουσικής? 
Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία ή όλα είναι θέμα τύχης και συγκυριών?
Υπάρχει μυστικό αλλά δεν στο λέω…(γέλια,ξανά γέλια).Όχι δεν υπάρχει μυστικό γιατί απλά εξαρτάται από το τι ορίζεις επιτυχία. Hit είναι ένα τραγούδι που παίζεται για έναν μήνα κάθε μέρα και μετά ξεχνιέται ή ένα τραγούδι που μπορεί να παίζεται δύο τρία χρόνια μετά; Δεν υπάρχει στρατηγική για την έμπνευση είναι όπως σου έρθει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τραγούδια και αλήθειες δεν χάνονται ποτέ στον χρόνο…
Υπάρχουν στίχοι που έγραψες και είναι βιωματικοί;
Ναι τα “Χαμένα όνειρα” που είναι ένα τραγούδι από το 2003 που μέχρι και εχθές που έπαιξα στην Κάρυστο μου το ζητούσαν και αναρωτιόμουν “ρε παιδιά που το ξέρετε εσείς αυτό το τραγούδι;
Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον?
Το πιο άμεσο όνειρό μου είναι να κάνω οικογένεια και παιδιά πρώτα ο θεός, αυτό είναι το πιο σημαντικό που λείπει από την ζωή μου…
μιραντα
Μετά από αυτή την συνέντευξη χωριστήκαμε με μια χαρούμενη διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο, και πιστεύουμε οτι θα απολαύσατε την συγκεκριμένη συνέντευξη όσο και εμείς!
Όμως αυτή η απόλαυση δεν σταματάει εδώ…Ραντεβού τον χειμώνα επί σκηνής μαζί με τον Πάνο Κιάμο!  
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία το καφέ MIRANDA στην Ηλιούπολη και το κ. Γιάννη Πατσέλη!Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.