Βενιζέλος: Την στρατηγική της έντασης καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
venizelos2-1024x682
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του Βήμα 99,5, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπάρχει με δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές και πως καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης.
Συνέντευξη Ευ.Βενιζέλου

«Μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το κόμμα. Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης» είπε.

«Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με αφορμή τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον ακροδεξιό Γ.Ρουπακιά τόνισε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί, ενώ επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό τους για το αιματηρό περιστατικό και ζήτησε «να συνεργαστούν οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν τον παραβατικό, τον εγκληματικό χαρακτήρα τη Χρυσής Αυγής».

«Η υφιστάμενη ποινική νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί» είπε, επαναλαμβάνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως «λείπει το νομοθετικό οπλοστάσιο για να τιμωρήσουμε πράξεις που έχουν τελεστεί. Με το υφιστάμενο ποινικό οπλοστάσιο τιμωρούνται οι πράξεις που έχουν τελεστεί».

«Όταν έχεις μια δολοφονία σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει φυσικό αυτουργό και ηθικούς αυτουργούς σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει τον Μελιγαλά σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν βρίσκεις να υπάρχει μία οργάνωση βίας σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όχι, αλλά πρέπει από εκεί και πέρα να προσαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία μας στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης ότι για λόγους αποτρεπτικούς «πρέπει να τροποποιηθεί η ποινική νομοθεσία άμεσα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης», ενώ αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο είπε πως «παραμένει στο τραπέζι της Βουλής».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.