Αυτοκίνητο που στηρίζεται ηλιακή ενέργεια μπορεί να ταξιδέψει 750 χλμ

Του Ταξιάρχη Ν.

Το ηλεκτρικό νέο όχημα του Lightyear One, έχει ηλιακά πάνελ στο καπό και στη οροφή.

Ολλανδική εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο μεγάλης εμβέλειας, το οποίο όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του μπορεί να ταξιδέψει 750 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Το συγκεκριμένο έχει στο καπό και στην οροφή του ηλιακά πάνελ και ακόμη μία μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί ηλεκτρικά. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παραδοθεί το 2021 με το ποσό απόκτησής του να ανέρχεται στα 119.00 ευρώ.

Στην παρουσίασή του ο γενικός διευθυντής του Lightyear One, Λεξ Χόπσντλαξ ανέφερε πως η δημιουργία αυτού του οχήματος έγινε για την ανάγκη αντίδρασης στην κλιματική αλλαγή.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει τέσσερις ανεξάρτητους κινητήριους τροχούς, το οποίο λέει η εταιρεία σημαίνει ότι δεν χάνεται ενέργεια κατά τη διέλευση από τον κινητήρα στον τροχό. Μπορεί επίσης να χρεωθεί με κανονικές πρίζες, καθώς και σε σταθμούς φόρτισης. Η εκκίνηση επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες 100 μονάδες αυτού του μοντέλου έχουν ήδη κρατηθεί, αλλά 500 συνολικά θα παραχθούν στο πρώτο στάδιο.

Ο κ. Hoefsloot είπε ότι η εταιρεία έχει ήδη σχέδια για μελλοντικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.”Δεδομένου ότι η νέα τεχνολογία έχει υψηλό κόστος μονάδας, πρέπει να ξεκινήσουμε σε μια αποκλειστική αγορά. Το Lightyear One έχει εντυπωσιακές προδιαγραφές και θα αλλάξει τα δεδομένα της νέας γενιάς.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.