Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda

του Γιάννη Γατσούλη
28.10.2019 | 15:01 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, όπως φαίνεται θα είναι της κατηγορίας SUV, θα βασίζεται στο CX-3 και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτονομία 240 χιλιομέτρων.

Μια διαρροή από Ιαπωνικό site, φέρνει στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού πρωτοτύπου που παρουσίασε στις 23 Οκτωβρίου η Mazda στο Τόκιο. Πρόκειται για ένα SUV που έχει ονομαστεί ΜΧ-30 Concept και βασίζεται όπως όλα δείχνουν σε ένα ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 140 ίππων. Η πηγή της ενέργειας είναι μια συστοιχία μπαταριών 35,5 kWh και η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους εμπρός τροχούς.

Η αισθητική του αμαξώματος είναι η τυπική για Mazda της νέας εποχής, με διατηρημένα όλα τα στοιχεία που κάνουν το Mazda 3 να ξεχωρίζει στην πλέον δημοφιλή κατηγορία της αγοράς. Η Mazda ανάμεσα στις πρώτες πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα για το μοντέλο, κάνει λόγο για επιλεγμένα υλικά στην καμπίνα, με γνώμονα την διαμόρφωση ενός πολύ φιλικού για τους επιβάτες περιβάλλοντος, το οποίο θα έχει και πολύ οικολογικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως τα υλικά της καμπίνας, θα είναι ως επί το πλείστον πλήρως ανακυκλώσιμα.

Το SUV αμάξωμα δίνει το πλεονέκτημα της πιο εύκολης τοποθέτησης των μπαταριών, με δεδομένο πως υπάρχει περισσότερος χώρος για εκμετάλλευση. Η αυτονομία που ανακοινώνεται, είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη ανταγωνιστικών μοντέλων και τοποθετεί το νέο Mazda «απέναντι» σε προτάσεις όπως είναι το ηλεκτρικό Mini που είδαμε πρόσφατα. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν στο MX-30 θα προσφέρεται η επιλογή της ύπαρξης του περιστροφικού κινητήρα σε ρόλο «φορτιστή» ή αλλιώς, range extender. Είναι βέβαιο όμως το ότι η Mazda εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξέλιξης της συγκεκριμένης λύσης- κάτι που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και δύο χρόνια.

Tags


Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.