Άσπρα σπίτια, ξέξασπρα «απαιτεί» ο δήμος Μυκόνου

276

Άσπρα σπίτια, ξέξασπρα «απαιτεί» ο δήμος Μυκόνου

«Ο Δήμος Μυκόνου καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του παραδοσιακού οικισμού του νησιού, ΑΜΕΣΑ και ενόψει της πασχαλινής περιόδου, να επιμεληθούν για τον χρωματισμό (άσπρισμα) των χώρων και των οδών μπροστά από τα καταστήματα και τις οικίες μέχρι τον άξονα του δρόμου.

Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιούνται ολισθηρά υλικά βαφής και γι’ αυτό συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα καταστήματα. Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να αφαιρέσουν άμεσα τις κάθετες και φωτεινές επιγραφές, καθώς και όλες τις πινακίδες των επιχειρήσεων τους, οι οποίες είναι τοποθετημένες σε δημοτικούς χώρους και πλατείες, σε σκαλοπάτια ανόδου και σε μπάλους επί των σκαλών ανόδου.

Έκκληση για τήρηση καθαριότητας πέριξ των οικιών και των δημόσιων χώρων, απευθύνουμε και σε όλους τους κατοίκους του νησιού εντός και εκτός των οικισμών. Η καθαριότητα είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση των επισκεπτών του νησιού μας.»

Οι οδηγίες-εντολές του δήμου προς πολίτες και επιχειρηματίες είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν αφορμή συζήτησης όχι για το περιεχόμενο αλλά για το ύφος. Εκτός αν υπάρχει προηγούμενο που να αποδεικνύει πως οι δημότες-επαγγελματίες πράττουν με διαφορετικό τρόπο και έχουν κάνει το άσπρο…μαύρο και όλα τα συναφή. Ίσως τέτοιου είδους ανακοινώσεις σε μια κλειστή κοινωνία να ήταν πιο δόκιμο πριν δημοσιευθούν στα ΜΜΕ να επικοινωνούνται από την δημοτική αρχή του κ. Κουκά με προσωπικές επιστολές. Διότι αγαπητέ δήμαρχε στέλνεις λάθος μήνυμα έτσι. Είτε πως η Μύκονος έχει βρωμίσει είτε πως οι πολίτες και οι επαγγελματίες του νησιού δεν έχουν συνείδηση. Έμπειρος δήμαρχος με συνεχείς θητείες και ομολογουμένως υπαρκτό έργο στο νησί θα έπρεπε να σκεφτεί περισσότερο το ύφος τουλάχιστον της ανακοίνωσης. και μετά το περιεχόμενο.

Πηγή: in.gr