Ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό

307

 

Ασκήσεις ετοιμότητας σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς ξεκίνησε το ΕΚΑΒ με κατεπείγουσα εντολή του προέδρου του, Νίκου Παπαευσταθίου, και 13 νοσοκομεία αναφοράς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την επιτυχή έκβαση άσκησης προσομοίωσης και ετοιμότητας, στο ένα από τα 12 νοσοκομεία που ορίσθηκαν ώστε αν υπάρξει κρούσμα να νοσηλευθεί.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κοροναϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.

Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκαν η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κοροναϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).

Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η επόμενη άσκηση θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς
Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών

Σωτηρία (Ευαγγελισμός)

Αττικόν

Θριάσιο

ΑΧΕΠΑ

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Πανεπιστημιακό Γ. Ν. Πατρών, «Παναγιά η Βοήθεια»

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «Ο Άγιος ΓεώργιοςΕΚΑ