Αρπαγή 6χρονου: Η νέα ζωή του μικρού Ράινερ στη Νορβηγία – «Για εμάς η υπόθεση έκλεισε», λέει ο πατέρας

446

6xronos_arpagi_xr

«Το παιδί είναι ευτυχισμένο και χαμογελαστό… μέχρι ώρας δεν έχει εκφράσει κάποιον προβληματισμό, αλλά και ούτε έχει αναφέρει κάτι για την αλλαγή αυτή» – Τι αναφέρει στο protothema.gr από την Νορβηγία ο πατέρας του μικρού Ρίκι Πέντερσεν

«Για εμάς η υπόθεση προς το παρόν έκλεισε» διαμηνύει στο protothema.gr από την Νορβηγία ο Ρίκι Πέντερσεν, ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, που μετά την περιπέτεια που βίωσε με την αρπαγή του από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά, βρίσκεται από την Τετάρτη στην γενέτειρα του και στο σπίτι όπου έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πόλη Κρίστιανσαντ.

Όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του Sjak R. Haaheim ο μικρός είναι καλά στην υγεία του, ενώ χθες επισκέφτηκε και ειδικό παιδίατρο, προκειμένου να τον εξετάσει ώστε να διαπιστωθεί πως το παιδί δεν φέρει κάποιο τραύμα σωματικό ή ψυχικό από την βίαιη αλλαγή του οικογενειακού περιβάλλοντος:

«Το παιδί είναι μια χαρά. Συναντήθηκε και με τα ξαδέλφια του με τα οποία χάρηκε για αρκετή ώρα το παιχνίδι. Μέχρι ώρας δεν έχει εκφράσει κάποιον προβληματισμό, αλλά και ούτε έχει αναφέρει κάτι για την αλλαγή αυτή. Εγώ τον είδα ευτυχισμένο και χαμογελαστό» αναφέρει ο δικηγόρος του Ρίκι Πέντερσεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το παιδί για το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στη νέα του κατάσταση, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον πατέρα του και τους συγγενείς του, οι οποίοι έχουν χαρεί με την επιστροφή του:

«Μέχρι τον Αύγουστο που ξεκινάνε τα σχολεία ο Ράινερ θα έχει προσαρμοστεί. Το καλό είναι ότι γνωρίζει καλά την γλώσσα και με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρει. Τι θα γίνει με τις αντιδράσεις, στην πορεία κανένας δεν ξέρει, αλλά εδώ θα είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε όπως η μητέρα λέει πως έχει στα χέρια της ελληνικές δικαστικές αποφάσεις, το ίδιο έχουμε κι εμείς από τα νορβηγικά δικαστήρια. Σημασία έχει ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να κοιτάξουν το καλό του παιδιού τους».

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και το βίντεο με τον 6χρονο Ράινερ να παίζει στο σπίτι του στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικό προβλήματα μετά από ατύχημα, φαίνεται πως ο μικρός όχι μόνο είναι καλά και συμπεριφέρεται απολύτως φυσιολογικά για την ηλικία του, αλλά δείχνει να το διασκεδάζει κιόλας, που σημαίνει πως όσο κι αν τα τελευταία δυο χρόνια η επαφή με τον 55χρονο ήταν περιορισμένη, το δέσιμο μαζί του εξακολουθεί να είναι δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα