Αρισμαρί

599

arismari

“Αρισμαρί και μέλι μύρισαν τα βουνά”  λένε και οι στίχοι ενός τραγουδιού του Γ. Χαρούλη , και θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση του κρητικού μαγαζιού στο Χαλάνδρι που «μοσχοβολάει» ελληνική παράδοση .

Όπως αρμόζει στην κρητική φιλοξενία, το μαγαζί σε καλωσορίζει με γλυκόπιοτη ρακί και είναι αδύνατον να αντισταθείς στον πειρασμό να μην συνεχίσεις το γεύμα σου με αυτή . Παρόλο που εξίσου αξιόλογη αν και λίγο πιο ιδιαίτερη πρόταση είναι το κόκκινο κρασί μαρουβάς .

Το εστιατόριο τιμάει στο έπακρο τα κρητικά προϊόντα και σχεδόν όλα του τα πιάτα έχουν κάποιο υλικό το οποίο συναντά κανείς μόνο στην Κρήτη . Απάκι, στάκα, αμανίτες, χοχλιοί, μακαρόνια σιουφιχτά και το διάσημο γαμοπίλαφο που δε θα απογοητεύσει τους λάτρεις του είδους. Ακόμη και τα πιάτα που φαίνονται κλασικά, (παραδείγματος χάρην η τηγανιά), αποκτούν ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη μεσογειακών υλικών , όπως πορτοκάλι, μέλι, ρακί  . Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στα επιδόρπια τα οποία είναι ιδιαίτερα, γευστικά και χορταστικά .

Ο εσωτερικός χώρος αν και λιτά διακοσμημένος με παραδοσιακά στοιχεία κρητικής κουλτούρας , είναι συμπαθητικός και φιλόξενος, σε προδιαθέτει για κουβέντα. Η μουσική που ακούγεται διακριτικά από τα μεγάφωνα είναι επίσης κρητική και το όλο κλίμα σε μεταφέρει αυτόματα σε κάποιο ορεινό χωριό της Κρήτης . Αξίζει να σημειωθεί ότι το τσιγάρο επιτρέπεται μόνο στην αυλή του μαγαζιού η οποία λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι .

Και για το τέλος, τι άλλο από χωνευτικό ρακόμελο για ολοκληρωθεί η περιήγηση σας στις κρητικές γεύσεις !

Διεύθυνση:

Αριστοτέλους 43, Χαλάνδρι