Άρχισαν ξανά οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους στο Euroferry Olympia – Στο νοσοκομείο οι τρεις πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

467

kerkyra-arthro

Η φωτιά στην πλώρη έχει σβήσει αλλά συνεχίζει να καεί στο κεντρικό μέρος και στην πρύμνη – Στο σημείο έχει σπεύσει και η φρεγάτα Ύδρα – Πλακιωτάκης: Eξειδικευμένη ομάδα της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων πάνω στο πλοίο – Τρεις Έλληνες με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα ανάμεσα στους αγνοούμενους – Ο ένας με καταγωγή από την Κρήτη

Με τις λαμαρίνες να καίνε στους 600 βαθμούς κελσίου συνεχίστηκε όλο το βράδυ η επιχείρηση ψύχρανσης του Euroferry Olympia το οποίο είναι τυλιγμένο στις φλόγες από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά στην πλώρη σβήστηκε και συνεχίζει να καίει από τα μέσα του πλοίου έως την πρύμνη. Το πλοίο έχει προσδεθεί στα ρυμουλκά οπότε είναι υπό έλεγχο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για πιθανές εκρήξεις. Η ατμόσφαιρα είναι τοξική. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προβληματίζουν τις αρχές.

Στόχος του Λιμενικού είναι να καταφέρουν να ανέβουν σήμερα και πάλι στο κατάστρωμα άνδρες της ΕΜΑΚ για να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, όλοι τους οδηγοί φορτηγών. Πρόκειται για επτά Βούλγαρους, τρεις Έλληνες, έναν Τούρκο και έναν Λιθουανό. Σε ετοιμότητα είναι και έξη κομάντο του Λιμενικού Σώματος για να επέμβουν όποτε χρειαστεί.

Δίπλα στο οχηματαγωγό πλοίο βρίσκονται η Φρεγάτα Ύδρα του ΠΝ, ένα πλωτό πυροσβεστικό, ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα αντιρρυπαντικό του Λ.Σ. έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία,, ενώ ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό θα μεταφέρει δυο πυροσβεστικά οχήματα όπως συνέβη και χθες.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα