Αρχαίο Θέατρο Λάρισας: Έτοιμο μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη 2023 ανακοίνωσε η κα Μενδώνη

της Μαριάννας Μανωλοπούλου

345

 

Στη Λάρισα Κυριακή και Δευτέρα η Λίνα Μενδώνη - larissanet.gr

Στα πλαίσια της επίσκεψης της στη Θεσσαλία που διήρκησε από τις 2 Ιουλίου έως και σήμερα (5/7),  η Υπουργός Πολιτισμού παρευρέθηκε σε σημαντικούς πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους της περιοχής καθώς και στα εγκαίνια της έκθεσης «Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821» που διεξήχθει στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

«Ο αγώνας για την ελευθερία δεν υπήρξε ένα ξαφνικό και αυθόρμητο ξέσπασμα πατριωτισμού, αλλά το ιστορικό επιστέγασμα μιας μακράς πορείας αφύπνισης, επαναπροσδιορισμού και δυναμικής έκφρασης της κοινής εθνικής συνείδησης των Ελλήνων» ενώ «η συνειδητοποίηση και ο ενστερνισμός μιας συλλογικής εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας ήταν το αποτέλεσμα μιας μιας διαδικασίας εξέλιξης και μετασχηματισμού που συντελέστηκε σταδιακά σε πολλά επίπεδα» υποστήριξε  η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης.

Κατά την περιοδεία της ακόμη, δεσμεύθηκε στις 4 Ιουλίου ότι το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2023 θα ολοκληρωθούν τα έργα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.  Όπως επισήμανε η κα Μενδώνη “υπάρχουν όλες εκείνες οι συγκυρίες που μας επιτρέπουν να έχουμε ένα ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2023”.

Η Υπουργός τόνισε ακόμη, κατά τη συνάντηση της με φορείς της περιοχής όπως ο δήμαρχος κος Καλογιάννης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός, ο  βουλευτής κος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δεληγιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Σάπκας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κος Καπετάνος ότι έφτασε στο τέλος της  η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2021. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο διαχείρισης του Αρχαίου Θεάτρου.

Επιπρόσθετα, με τα επίσημα μέλη της περιοχής συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με κύριο στόχο την συνεργασία για την αξιοποίηση τους μελλοντικά. Συγκεκριμένα συμπλήρωσε η κα Μενδώνη «Άλλωστε το Υπουργείο έχει εντάξει τα μουσεία της Θεσσαλίας μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμα, στην πιλοτική του εφαρμογή. Και θα έχουμε συνεργασία, και το Λαογραφικό Μουσείο θα αποκτήσει μια διακριτή οντότητα και θα δούμε με τον δήμο πως θα το διαχειριστούμε».

Η Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψη της στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας ήταν συνοδευόμενη από αυτοδιοικητικούς, πολιτικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Εφορείας Αρχαιοτήτων προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την εξέλιξη των εργασιών ανάδειξης του αξιοσημείωτου μνημείου της πόλης.

 

Πηγές πληροφοριών: larissapress.gr, iefimerida.gr