Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή – Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης

79

litras-

Στενοί συγγενείς και ο δικηγόρος του έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται τον προφυλακισμένο ποινικολόγο – Η αντίστροφη μέτρηση για να βρεθεί πίσω από την πόρτα του Κορυδαλλού

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού, υπό την ιδιότητα του προφυλακισμένου περνά ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Βρίσκεται στην VIP έκτη πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται συνήθως πρόσωπα κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και πρόσωπα γνωστά στο δημόσιο βίο που στερούνται την ελευθερία τους.

Ο Απόστολος Λύτρας δεν θα μπορούσε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του να διανοηθεί ότι θα βρισκόταν στην άλλη όχθη: Από του υπερασπιστή σ’ εκείνη του κατηγορούμενου.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Απόστολου Λύτρα στις φυλακές Κορυδαλλού:

lytras-korydallos-3
lytras-korydallos-2

Το επόμενο διάστημα ο 52χρονος δικηγόρος θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και βεβαίως θα ισχύουν γι’ αυτόν ό,τι και για τους άλλους κρατούμενους. Θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο από τους στενούς συγγενείς του, ενώ ο δικηγόρος του θα έχει επίσης συχνή επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Με παραγγελία του Αρείου Πάγου, άλλωστε, η διαδικασία έως την έναρξη της δίκης θα γίνει κατά προτεραιότητα, ώστε να μην καθυστερήσει η ακροαματική διαδικασία με τον δικηγόρο να είναι κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Δείτε βίντεο από την αποχώρηση του κ. Λύτρα από τα δικαστήρια:

Ο Λύτρας μπήκε στον Κορυδαλλό με την ιδιότητα του προφυλακισμένου λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι. Η αντίστροφη μέτρηση για να βρεθεί στη φυλακή ξεκίνησε από τη στιγμή που η σύζυγός του τον μήνυσε για παραβίαση των περιοριστικών όρων με τους οποίους είχε διατηρήσει, παρά τη βαριά κατηγορία, την προσωπική του ελευθερία. Ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, αλλά δεν έπεισε τη δικαιοσύνη. Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ακολούθησε η παράδοσή του, η διανυκτέρευσή του στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Από εκεί, σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος και στη συνέχεια η πόρτα του Κορυδαλλού έκλεισε πίσω του.

Ο προφυλακισμένος δικηγόρος θα παραμείνει στη φυλακή είτε μέχρι τη δίκη, είτε, εφόσον υποβάλλει σε ένα διάστημα από σήμερα, αίτημα αποφυλάκισης με όρους και αυτό γίνει δεκτό.

Δείτε βίντεο από τη μεταγωγή του Απόστολου Λύτρα στην Ευελπίδων:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας δέχθηκε ήδη την επίσκεψη του δικηγόρου του, αλλά στενού συγγενικού του προσώπου, που του πήγε αναγκαία πράγματα στη φυλακή. Ο δικηγόρος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, μπροστά στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Την ίδια ώρα πάντως, έρχονται στο φως δεδομένα που δείχνουν ότι βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με ακίνητά του να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ενώ από τα μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν φάινεται ότι σε δεινή οικονομική κατάσταση περιέρχονται και οι συνεργάτες στο γραφείο του, καθώς από τη στιγμή που εκείνος συνελήφθη «δεν μπήκε στο γραφείο ούτε ένα ευρώ».