Αποστολή του MEGA στη Μύκονο: Στάση αναμονής από τους επιχειρηματίες, «μουδιασμένος» ο κόσμος

743

Αλλάζει ριζικά η καθημερινότητα τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών στο Νησί των Ανέμων.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τις 06:00 το πρώι τα νέα μέτρα στη Μύκονο, που προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Οι επιχειρηματίες κρατούν μια στάση αναμονής και περιμένουν να δουν πως θα κυλήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ επιφυλακτικοί είναι οι άνθρωποι στο νησί σχετικά με τη χρήση της μάσκας, για παράδειγμα στην παραλία.

Ο Δημήτρης Μανιάτης, αρθρογράφος στην εφημερίδα «τα ΝΕΑ», ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στη Μύκονο, έκανε λόγο για μια νέα πραγματικότητα στο νησί.

«Αυτή την στιγμή στη Μύκονο γίνεται το τρίτο lockdown, το τοπίο είναι καινούργιο από σήμερα. Τα μέτρα είναι αυστηρά έτσι κι αλλιώς, οι έλεγχοι είναι εντατικοί, και οι επιχειρηματίες έχουν υπακούσει απόλυτα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ένα μέρος του συγχρωτισμού έχει μεταφερθεί στα στενά και στις κάβες, γεγονότα που αδικούν τους επιχειρηματίες».

«Επιπλέον, υπάρχει και η πρακτική της βίλας, που είναι μια στρεβλή όψη του τουριστικού μοντέλου» πρόσθεσε ο Δημήτρης Μανιάτης.

Πηγή: in.gr