Αποκλειστικό! Ο Θάνος Τζάνης μιλά για το νέο του τραγούδι και τον παλαιών αρχών χαρακτήρα του!

28

Στο lay-out.gr και στη Χρύσα Σκουρολιάκου έδωσε αποκλειστική συνέντευξη ο Θάνος Τζάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο του τραγούδι αλλά και την ενεργητικότητά του στα social media!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Είμαι τραγουδιστής εδώ και αρκετά χρόνια. Το τραγούδι είναι η μεγάλη μου αγάπη , τραγουδώ από μικρό παιδί.

Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό το κομμάτι;

Από μικρός όταν ήμουν 15 χρονών, κατάλαβα ότι θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο.

Παρ ’όλα αυτά κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν προχωρούσατε την καριέρα σας με το τραγούδι με τι άλλο θα θέλατε να ασχοληθείτε;

Δεν υπήρχε ποτέ δεύτερο πλάνο στο μυαλό μου, γιατί αυτό που κάνω είναι μονόδρομος για εμένα.

Επειδή ουσιαστικά σας πρωτογνωρίσαμε μέσω του dream show με τα σημερινά δεδομένα θα ενθαρρύνατε ή όχι ένα παιδί, να κυνηγήσει το όνειρό του ακόμη και μέσω αυτών των show;

Πιστεύω ότι πάντα αυτού του είδους οι μουσικοί διαγωνισμοί, ήταν ένας τρόπος και μία ευκαιρία για έναν άνθρωπο να αποδείξει το ταλέντο του και να μοιραστεί με τον κόσμο την αγάπη του για το τραγούδι. Ναι, θα ενθάρρυνα έναν άνθρωπο να πάει σε ένα τέτοιο show. Απλώς θα του έλεγα ότι δεν πρέπει να μείνει στο ότι θα γίνει γνωστός, χρειάζεται πολύ δουλειά και συνέπεια. Πρέπει να είσαι πολύ αποφασισμένος και να δουλέψεις πολύ μετά από αυτό. Θέλει να δημιουργείς συνεχώς, να βρίσκεσαι σε μία συνεχή επαγρύπνηση, να δίνεις στον κόσμο καινούρια πράγματα όσον αφορά τη μουσική σου κατάθεση. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχείς και απρόσκοπτη κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Πιστεύετε δηλαδή ότι θα βοηθηθεί μέσα από ένα  μουσικό show;

Πιστεύω ότι αν κάποιος αξίζει είτε πάει σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, είτε ακολουθήσει την παραδοσιακή οδό μέσω της δισκογραφίας, δηλαδή των εταιριών και της ανάδειξής του μέσω των δισκογραφικών εταιριών αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθεί το όνειρό του. Αρκεί να έχει ταλέντο και αυτό που κάνει να είναι κάτι ξεχωριστό.

Μέχρι πρότινος μας είχατε συνηθίσει σε τραγούδια περισσότερο χορευτικά και ξεσηκωτικά τώρα όμως σας είδαμε και σε ένα νέο τραγούδι το «Χάραμα παραλιακή».

Ναι, θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, είναι ένα τραγούδι από δύο πολύ μεγάλους δημιουργούς τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον Χρήστο Παπαδόπουλο στη μουσική  και τον Κυριάκο Ντούμο στο στίχο. Είναι δύο άνθρωποι που θαυμάζω, εκτιμώ και αγαπώ ιδιαίτερα και θεωρώ πως είναι μεγάλη μου τιμή που μου εμπιστεύθηκαν αυτό το τραγούδι. Για εμένα είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μου και στη μουσική μου διαδρομή, γιατί αυτό το τραγούδι με εκφράζει απόλυτα τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά. Ευχή μου είναι να εκφράσει και τον κόσμο που το ακούει.

Άρα, μέσα από το καινούριο τραγούδι που είναι μπαλάντα, στραφήκατε σε αυτό το είδος γιατί θεωρείτε ότι ήρθε η στιγμή για μία στροφή στην καριέρα σας ή θα θέλατε να δοκιμαστείτε και σε κάτι καινούριο;

Απλώς το ένιωσα και το έκανα, δεν αποποιούμαι ότι έκανα στη ζωή μου γενικώς. Χρειάζονται και τα χορευτικά τραγούδια και τα ξεσηκωτικά, αλλά ήθελα από καιρό να κάνω ένα τραγούδι, αυτού του ύφους, μία μπαλάντα τόσο ξεχωριστή, όπου και στιχουργικά αν παρατηρήσετε το κομμάτι δεν είναι από τους στίχους που μας έχουν συνηθίσει. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εστιάσουμε λίγο στον στιχουργό στον Κυριάκο Ντούμο και να πω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα μαγικό χάρισμα, να περνάει πολύ ιδιαίτερα πράγματα μέσα από τους στίχους του, με πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που έγραψε το «Για να σε εκδικηθώ», το «Και θα χαθώ», πρόκειται για τραγούδια που είναι πολύ διαχρονικά και θεωρώ ότι ο Κυριάκος αποτυπώνει στους στίχους του, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ξεχωριστής προσωπικότητάς του. Όπως και στη μουσική ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι πολύ μεγάλος μουσικός και το έχει αποδείξει με τις επιτυχίες που έχει κάνει. Επομένως για εμένα αυτή η στιγμή είναι ξεχωριστή στη μουσική μου διαδρομή.

Ποια τραγούδια σας εκφράζουν περισσότερο οι μπαλάντες ή τα χορευτικά;

Έχοντας πλέον μία μικρή εμπειρία από το χώρο ( λέω μικρή γιατί σε αυτή τη δουλειά μαθαίνεις συνέχεια, ποτέ δεν λες ότι έφτασα κάπου), από την εμπειρία μου λοιπόν, μπορώ να πω ότι και τα χορευτικά χρειάζονται, αλλά νομίζω ότι στη δική μου καλλιτεχνική υπόσταση ταιριάζουν τα πιο ερωτικά λαϊκά τραγούδια. Κυρίως το πιο λαϊκό τραγούδι, δηλαδή αυτό που ακουμπάει τους μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές. Εκεί είναι η κλίση μου και το δηλώνω δηλαδή αυτό θέλω να κάνω.

 

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;

Πηγή έμπνευσης για εμένα αποτελεί η αλήθεια, το να βλέπω κάτι το οποίο είναι αυθεντικό και το να βλέπω κάτι που να θεωρώ ότι μπορεί να πάει εμένα και τον κόσμο 10 βήματα πιο πάνω. Δηλαδή να δώσει ένα ξεχωριστό νόημα στη ζωή μου, αυτό μπορεί να είναι ένας αληθινός έρωτας, μία αληθινή αγάπη, ένα ξεχωριστό χρώμα και στη μουσική και στη φύση, η θάλασσα, γενικώς όπου υπάρχει η αλήθεια και η μεγαλοπρέπεια.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχής σε reality επιβίωσης. Εσείς θα παίρνατε μέρος;

Όχι, γιατί θεωρώ ότι αφενός δεν μου ταιριάζει σαν κατασκευή, δηλαδή δεν είμαι εγώ για να μπω στο Survivor τώρα. Αφετέρου όμως θεωρώ ότι ο τραγουδιστής πρέπει να είναι ταγμένος σε αυτό που κάνει και να μην ασχολείται με άλλα πράγματα. Είναι τόσο μεγάλο το πεδίο δράσεως και απαιτεί τόσο χρόνο που δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με πολλά πράγματα. Πρέπει να ασχολείσαι με τη μουσική σου και με το τι παράγεις ώστε να ακούσει ο κόσμος, γιατί έχεις μία ευθύνη να παρουσιάσεις κάτι, που τους ανθρώπους θα τους πάει 5 βήματα πιο πάνω. Αν ασχολείσαι τώρα με το να πηγαίνεις σε reality, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το κατακρίνω, ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν πιστεύω όμως ότι αυτό που κάνει προσδίδει κάτι στον καλλιτέχνη. Δεν είναι η κάθε αναγνωρισιμότητα σωστή και κατάλληλη για ένα καλλιτέχνη. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να γίνεται γνωστός για τη δουλειά του, γι΄αυτό που παράγει. Ο τραγουδιστής είναι τραγουδιστής και εκεί τελειώνουν όλα, εγώ ξεκίνησα να τραγουδώ από την αγάπη μου και τη λατρεία που έχω για το τραγούδι.

Άρα αν κάποιος πάρει την απόφαση να μπει σε ένα τέτοιο reality επιβίωσης του χώρου σας, ουσιαστικά είναι σαν  να μένει πίσω στο κομμάτι του τραγουδιού.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του απλώς εγώ καταθέτω την άποψή μου, σε σχέση με τον εαυτό μου πάντα, όχι  με τους άλλους. Οι άλλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Πιστεύω ότι είναι κάτι εκτός του αντικειμένου μου και δεν θα το έκανα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια άνοδο σημειώνουν και του μουσικά talent show. Θα συμμετείχατε στην κριτική επιτροπή κάποιου από αυτά όπως το <<The Voice>>;

Όχι, είμαι απόλυτος σε αυτό γιατί έχω περάσει από το στάδιο του να κάνω πράγματα που τελικά δεν τα ήθελα, απλά τα δοκίμαζα. Επειδή ξέρω τι δεν θέλω αντίστοιχα, ξέρω και τι θέλω. Είμαι παλαιών αρχών, κάποιοι με λένε και παλαιομοδίτικη, δε με πειράζει όμως, εγώ αυτό είμαι.

Παλαιών αρχών όμως σε ποιο κομμάτι;

Σε όλα, γενικώς και στη ζωή μου και στο τραγούδι. Εννοώ ότι δεν είμαι άνθρωπος που συμβαδίζω με την εποχή μου. Φαντάσου ότι τα social media τώρα τελευταία έχω αρχίσει να τα χειρίζομαι. Είμαι της αυτούσιας επαφής και της αυθεντικής με τον κόσμο, επειδή έχω μεγαλώσει στο Αλιβέρι Ευβοίας εκεί βγαίναμε παίζαμε στις αλάνες, δεν είχαμε ούτε facebook, ούτε instagram. Τώρα βλέπω ότι οι άνθρωποι έχουν αποξενωθεί λίγο. Βέβαια καλά είναι αυτά, αλλά στο βαθμό που τα χειρίζεσαι για την επικοινωνία και όχι για την αποξένωση. Είμαι απόλυτος σε κάποια πράγματα γιατί οι αληθινές αξίες της ζωής βρίσκονται πίσω και πρέπει κανείς να ακουμπάει πάνω σε αυτές, αν θέλει να έχει στη ζωή του διαχρονικότητα.

Από το λίγο λοιπόν που όπως μας είπατε ότι χειρίζεστε τα social media θεωρείται ότι έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο σε έναν καλλιτέχνη;

Όταν τα χρησιμοποιείς έχουν θετικό, όταν σε χρησιμοποιούν αρνητικό. Η υπέρ έκθεση για εμένα δεν είναι σωστό, συμφωνώ στο να εκτείθεσε για τη δουλειά σου, ακόμη και ένα μέρος της ζωής σου θα μπορούσε να είναι στα social media αλλά μικρό.

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάποια συνεργασία ή για κάποια σχέση σας ή είστε από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τα πιστεύω τους μέχρι τέλους;

Δε μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου, ό,τι έγινε, έγινε για κάποιο λόγο, ακόμη και τα λάθη μου ήταν και τα πιο σωστά πράγματα που έκανα, γιατί από τα λάθη μου έμαθα τι δεν θέλω κα πώς να φέρομαι στους ανθρώπους.

Έχετε κάποιο πρότυπο;

Βέβαια, έχω πρότυπο τους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες, τον Μητροπάνο, τον Πάριο, τον Τερζή, την Αλεξίου, τον Νταλάρα έχω αυτούς γιατί, μεγάλωσα και σε ένα σπίτι που τους άκουγα όλη μέρα που θέλοντας και μη η μουσική τους πέρασε στο DNA μου. Η μουσική τους  και τα τραγούδια τους είναι πολύ βαθιά στην ψυχή μου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μία πολύ μεγάλη αιτία για να αρχίσω να τραγουδάω, αποτέλεσαν έμπνευση για εμένα και πρότυπο που το κουβαλάω μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα νέα σας επαγγελματικά βήματα;

Είμαι σε φάση που μόλις έχει κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι, να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καινούρια δισκογραφική μου στέγη τη Heaven και ιδιαίτερα το Σπύρο Σταμούλη τον διευθυντή, αλλά και όλα τα παιδιά εκεί. Δεν κάνω σχέδια γενικώς παίρνω τη ζωή όπως έρχεται. Θεωρώ ότι τα πράγματα που είναι να έρθουν, θα σε βρουν και από εκεί και πέρα είναι πως θα τα εκμεταλλευτείς και θα προχωρήσεις. Προς το παρόν έβγαλα αυτό το καινούριο μου τραγούδι που είναι η καλλιτεχνική μου κατάθεση, προς τον κόσμο και από εκεί και πέρα κάνω εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

Κλείνοντας τι μήνυμα θα δίνατε στους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι τη δεδομένη στιγμή με τη κρίση;

Σε έναν άνθρωπο που αγαπά το τραγούδι θα του έλεγα να είναι αληθινός και να κάνει ό,τι νιώθει. Πολλές φορές η επιτυχία κρύβεται στα πιο απλά πράγματα που τα έχουμε παραμελήσει. Πολλές φορές η επιτυχία είναι μπροστά μας, όπως ο άνθρωπος της ζωής μας μπορεί να είναι μπροστά μας. Αυτό είναι λοιπόν το μήνυμά μου, να κάνεις ό,τι σου λέει η καρδιά σου και θα πετύχεις αργά ή γρήγορα.