Απίστευτο και όμως αληθινό! Μαθητές στη Φωκίδα θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί!

113

Δεν διδάσκονται μέχρι τώρα (6 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς) το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο αλλά και της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄  Λυκείου) οι μαθητές στο Λύκειο Δεσφίνας της Φωκίδας, καθώς δεν έχει προσληφθεί Βιολόγος από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

 

6 μήνες από την  έναρξη της σχολικής χρονιάς  όταν το υπουργείο Παιδείας δια της υπουργού κας Κεραμέως, διαβεβαίωνε πως η κανονικότητα έχει επέλθει, πως όλοι είναι στη θέση τους και τα σχολεία για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα κενό. Όμως, 3 μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, συνεχίζουν να παραμένουν  κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία  στη Φωκίδα ( Βιολογίας στο Γυμνάσιο-ΛΤ Δεσφίνας, Μουσικών ειδικοτήτων στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας, Καλλιτεχνικών κλπ) όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιοχές πανελλαδικά (στοιχεία ΚΥΣΔΕ: 350 κενά μαθημάτων Γενικής Παιδείας και 250 Ειδικής Αγωγής).

Οι εκπαιδευτικοί φορείς της περιοχής σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ως οι μόνοι αρμόδιοι, και να επιλύσετε άμεσα τα τραγικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κενά εκπαιδευτικών. Απαιτούμε  κατ΄ εξαίρεση ρύθμιση για τους μαθητές προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του σχολείου της Δεσφίνας που δεν διδάσκονται μέχρι τώρα το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Βιολογίας».

Σε τρεις  περίπου μήνες οι μαθητές θα δώσουν  πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Τους μαθητές όμως της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στο Γυμνάσιο με  Λυκειακές Τάξεις της Δεσφίνας το Υπουργείο Παιδείας τους έχει ήδη ανεπανόρθωτα καταδικάσει σε αποτυχία, αφού έχουν χάσει το τραίνο των πανελλήνιων  σημειώνοντας 0% κάλυψη της καθορισμένης διδακτέας και εξεταστέας ύλης στη Βιολογία. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μαθητές δεύτερης κατηγορίας; Αυτή είναι η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση;

Tαυτόχρονα αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία  μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινωνίας, να χρήζεται «αποδιοπομπαίος τράγος» και να καταγγέλλεται ως υπαίτιος των κενών   ο  αναπληρωτής εκπαιδευτικός που προσλαμβάνετε για λίγους μήνες με 580 ευρώ το ανώτερο (μειωμένου ωραρίου) και αναγκάζεται να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά (ενοίκιο-διατροφή-μετακίνηση κλπ). Καλείται στα μέσα της χρονιάς να ανατρέψει τον προγραμματισμό του για να καλύψει τα κενά της αναλγησίας του υπουργείου στις εσχατιές της χώρας.