Απατεώνες «ξεγέλασαν» 33 αγοραστές οχημάτων από όλη τη χώρα, έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ

98

απατη-13-2

Πλοκάμια σε ολόκληρη την Ελλάδα είχε απλώσει μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τον Αύγουστο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021 εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες αλλά και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές, με εικονικές πωλήσεις οχημάτων ή με τη μέθοδο της δήθεν καταβολής μεγαλύτερου ποσού από το συμφωνημένο για αγορές.

Μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πέλλας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών Ελλήνων αρχηγικών μελών της σπείρας που διέπραξαν συνολικά 33 απάτες, με την συνολική τους λεία να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και 37 συνεργοί τους που τους είχαν παραχωρήσει έναντι αμοιβής τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για να μεταφέρουν σε αυτούς τα χρήματα που αποσπούσαν από θύματά τους!

Οι τρεις “αρχηγοί” αναρτούσαν στο διαδίκτυο εικονικές αγγελίες για την πώληση κυρίως αγροτικών οχημάτων και αποσπούσαν τις προκαταβολές από όσους εκδήλωναν ενδιαφέρον, φυσικά χωρίς να τους παραδώσουν τα οχήματα. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν ως αγοραστές προϊόντων, έστελναν πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων με ποσά μεγαλύτερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί δήθεν εκ παραδρομής και ζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά.

Οκτώ από τις απάτες είχαν θύματα σε περιοχές της Πέλλας, έξι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από τρεις σε περιοχές της Αττικής, της δυτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων και των Ιονίων, από δυο σε περιοχές των Δωδεκανήσων, του βορείου Αιγαίου και της Κρήτης και μια σε περιοχή της Χαλκιδικής. Σε βάρος των τριών δραστών και των συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που υποβλήθηκε στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.