Απάντηση Οικονόμου στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σταυρούπολη: Ο Tσίπρας κυβέρνησε με κομμάτι της ακραίας δεξιάς

680

«Η κυβέρνηση αφήνει πηγή σύγκρουσης για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς», δήλωσε, νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξαν τα επεισόδια στη Σταυρούπολη. Απαντώντας στην επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αφήνει πηγή σύγκρουσης για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προχώρησε στην αντεπίθεση.

«Ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε με ένα κομμάτι της ακραίας δεξιάς του κ. Καμμένου δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην παράταξη που ξεκίνησε τη δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης και στην κυβέρνηση που στην διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε η δίκη και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο κ.Οικονόμου.

«Δεν έχει νόημα να καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από που προέρχεται», ανέφερε νωρίτερα ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Δείτε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Σταυρούπολη χθες και σήμερα, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις, λέει απλώς ότι καταδικάζει την βία… Για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο».

«Η ύπαρξη ισχυρών δημόσιων συστημάτων εκπαίδευσης, είναι αναγκαία συνθήκη για να βρούμε αυτές τις απαντήσεις για το μέλλον…Για να νικήσουμε το μίσος, το φόβο, την παραπληροφόρηση, το φονταμενταλισμό… Όσοι σήμερα πολεμούν τη Δημόσια Παιδεία, δεν υψώνουν μόνο φραγμούς απέναντι στη γνώση, τη μόρφωση, για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους. Αλλά υψώνουν ένα τείχος στην ίδια την πρόοδο αυτού του τόπου», είπε ακόμη.