Απάντηση Δένδια στο διάβημα του Ιράν την Τρίτη

483

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ιρανό ομόλογό του το πρωί της Τρίτης.

Το πρωί της Τρίτης θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ιρανό ομόλογό του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το διάβημα της Τεχεράνης με αφορμή την εξόντωση του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Όπως είπε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, «υπήρξε διάβημα προς την Ελληνική Πρεσβεία στην Τεχεράνη και ζητήθηκε από τη ιρανική πλευρά συνομιλία του κ. Ζαρίφ μαζί μου».

Όπως είναι γνωστό το διάβημα διαμαρτυρίας του Ιράν αφορά στην επίσημη θέση της χώρας για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ. «Με μεγάλη χαρά θα συνομιλήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, άλλωστε έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ζαριφ προτάθηκε από τους Ιρανούς σαν χρόνος σήμερα το απόγευμα στις 17:30. «Είναι ο χρόνος που ο φίλος Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό και πρέπει να είμαι εγώ εκεί. Άρα, η συνομιλία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν θα γίνει πιθανότατα αύριο το πρωί» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.