Απαγορεύτηκαν με νομοθεσία στη Γερμανία οι εφαρμογές εντοπισμού ραντάρ ταχυτήτων

του Χρήστου Πρεβεζιάνου

663

 

Απαγόρευσαν κάποιος να χρησιμοποιεί εφαρμογές που προειδοποιούν για κάμερες ταχύτητας, όχι όμως να έχει τις σχετικές εφαρμογές εγκατεστημένες στο κινητό και να τις χρησιμοποιεί ο συνοδηγός.

 

Όσο τα smartphone εξελίσσονται τόσες περιστέρες δυνατότητες μας δίνουν χρησιμοποιώντας τα, μέσω τον εφαρμογών που διαθέτουν αλλά και με αυτές που μπορούμε να κατεβάσουμε. Μερικές από αυτές τις πολλές εφαρμογές είναι και τα application που προειδοποιούν τον οδηγό για υπάρξει ραντάρ ταχύτητας στο δρόμο. Σε αυτό ήρθε να βάλει «φρένο» η Γερμανία με μια νέα προσθήκη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Από την προηγούμενη Παρασκευή πλέον η χρήση τους θεωρείτε παράνομη, καθώς εντάχθηκε στον Κ.Ο.Κ.,ενώ μέχρι νεωτέρας η χρήση των συγκεκριμένων applications επιτρεπόταν.

 

Αν και είχαν καταστήσει παράνομη τη χρήση τους τα δικαστήρια της χώρας, με απόφασης τους την τελευταία διετία, κάτι που τώρα ξεκαθάρισε με τη νομοθέτηση τους και επίσημα.

 

Με τη συγκεκριμένη νομοθεσία ωστόσο να απαγορεύει να χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή, αλλά όχι να την έχει εγκατεστημένη στο κινητό του.

 

Η συγκεκριμένη νομοθεσία ισχύει και για τα εργοστασιακά ή μη συστήματα πλοήγησης που διαθέτουν τη λειτουργία προειδοποίησης για κάμερες ταχύτητας, ωστόσο εκεί προβλέπει την απενεργοποίηση της λειτουργίας τους.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η απαγόρευση χρήσης μιας τέτοιας εφαρμογής αφορά τον οδηγό όχι όμως και συνοδηγό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικά τη εφαρμογή, χωρίς ωστόσο να ενημερώνει τον οδηγό για τα σημεία που είναι τοποθετημένα τα ραντάρ.

 

Όσο αφορά το πόσο «τσουχτερό» είναι το πρόστιμο, αυτό ανέρχεται στα 75 ευρώ συν 1 πόντος στο point system, αν αποδειχτεί ότι κάποιος έκανε χρήση της εφαρμογής.