Απαγωγή Γιώργου Κυπαρίσση: Για πέντε κακουργήματα και επτά πλημμελήματα απολογούνται σήμερα οι απαγωγείς

355

kiparissis_apagwgi_drastes_art

Οι τρεις συλληφθέντες  κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και   οπλοκατοχή

Για σωρεία αδικημάτων – πέντε κακουργήματα και επτά πλημμελήματα – απολογούνται σήμερα ενώπιον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του 41χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Από την εισαγγελία σε βάρος των τριών δραστών, ενός 41χρονου, της 39χρονης συντρόφου του καθώς ενός 34χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεσηκλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθησηοπλοφορία κατά συναυτουργίαοπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Οι δράστες είχαν απαγάγει τον επιχειρηματία και τον κρατούσαν σε κρησφύγετό τους επί 65 ημέρες. Για όλο αυτό το διάστημα είχαν επικοινωνία με την οικογένειά του και αρχικά αξίωσαν λύτρα 1 εκατ. ευρώ. Εν συνεχεία, όμως έριξαν τις απαιτήσεις με την οικογένεια του επιχειρηματία να τους καταβάλλει ποσό 800.000 ευρώ. Όταν τα χρήματα αυτά τους καταβλήθηκαν οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον επιχειρηματία τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου.

Ο επιχειρηματίας περιγράφοντας στους δημοσιογράφους όσα βίωσε στα χέρια των απαγωγέων του, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ένα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς. «Δεν γνωρίζω αν ήταν πολλά άτομα. Το έπαιξαν αστυνομικοί. Μιλούσαν ελληνικά καθαρά. Ήρθαν κάτω από το σπίτι μου, μου είπαν κατέβα κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες, μου φόρεσαν μια κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», ανέφερε ο Γιώργος Κυπαρίσσης. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είδε ποτέ τα πρόσωπα των απαγωγέων του, καθώς φορούσε συνεχώς κουκούλα και σημείωσε πως οι δράστες τον είχαν ξυρίσει.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στηθεί για την απαγωγή του επιχειρηματία φέρεται ο 34χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά κατέθεσε ότι παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του Γ. Κυπαρίσση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχημάτισε την εικόνα ότι είχε οικονομική άνεση. Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές από τα 800.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό των λύτρων που καταβλήθηκαν από την οικογένεια του επιχειρηματία, εντόπισαν περίπου 300.000 ευρώ στο σπίτι του εν λόγω κατηγορούμενου.

Ενώπιον των αστυνομικών ο 34χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά την αποφυλάκισή του το 2020 αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ότι αποφάσισε το Δεκέμβριο του 2021 να οργανώσει την απαγωγή του Γ. Κυπαρίσση, γιατί –όπως είπε- το θύμα έδειχνε μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media ότι είναι οικονομικά εύρωστος«Βγήκα από τη φυλακή το 2020. Είχα ανάγκη από χρήματα. Από τότε που αποφυλακίστηκα δεν κατάφερα να επανενταχτώ στην κοινωνία», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να απαντήσει σχετικά με την ταυτότητα των υπόλοιπων συνεργών του, τους οποίους αναζητούν οι αρχές.