Αντζελίνα Τζολί: Μίλησε για το πόσο φοβάται τον ρατσισμό που μπορεί να υποστεί η κόρη της

της Μαντώς Μπερδέ

443

Για το κίνημα “Black Lives Matter” μίλησε η Αντζελίνα Τζολί, τονίζοντας το πόσο πολύ φοβάται για την κόρη της, λόγω του ρατσισμού που υπάρχει στην Αμερική.

Η Αντζελίνα Τζολί μίλησε πρόσφατα για το κίνημα “Black Lives Matter” που ξεκίνησε μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, εκφράζοντας τον φόβο της για την κόρη της, Ζαχάρα.

“Ένα από τα πράγματα που παίζουν ρόλο είναι η εκπαίδευση. Δεν ξέρω για τα σχολεία στην Ουγκάντα, όμως ξέρω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση πάνω σ’ αυτό. Η κόρη μου είναι από την Αιθιοπία, ένα από τα παιδιά μου. Και έχω μάθει τόσα πολλά από αυτήν. Είναι οικογένειά μου αλλά είναι μία υπέροχη Αφρικανή. Η σύνδεσή της με τη χώρα της, την ήπειρό της, είναι κάτι δικό της και εγώ απλώς τη στηρίζω.

Αλλά όταν βλέπω τι υπάρχει στα αμερικανικά βιβλία και το πόσο περιορισμένα είναι… ξεκινούν να μαθαίνουν στους μαύρους για τις ζωές τους μέσα από το κίνημα των κοινωνικών δικαιωμάτων, που είναι ένα πολύ κακό σημείο για να ξεκινήσει κανείς”, δήλωσε η χολιγουντιανή ηθοποιός.

Το 2005 η Αντζελίνα υιοθέτησε τη Ζαχάρα από ένα ορφανοτροφείο στην Αιθιοπία. Η ηθοποιός είχε ήδη υιοθετήσει τον Μάντοξ, ο οποίος γεννήθηκε στην Καμπότζη και τον Παξ Τιέν από το Βιετνάμ, ενώ έχει άλλα τρία βιολογικά παιδιά με τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ.

Πληροφορίες: harpersbazaar.gr