«Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε»: Συμμορίες Ρομά ξεχύθηκαν να πουν… τα κάλαντα

346

roma_kalanta

Εφορμούν σε πολυκατοικίες και χτυπούν όλα τα κουδούνια, ποντάροντας ότι όλο και κάποιος θα την… πατήσει και θα ανοίξει – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ από την παρουσία συμμοριών Ρομά στις γειτονιές της Αθήνας που προφασίζονται ότι θέλουν να πουν… τα κάλαντα, χτυπώντας τα κουδούνια ανυποψίαστων πολιτών.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από κάμερα στο κουδούνι διαμερίσματος σε γειτονιά του κέντρου χθες το πρωί. Μια ομάδα τριών αντρών, ο ένας εκ των οποίων φοράει το σκουφάκι του Άη Βασιλη και οι άλλοι δυο που τον συνοδεύουν κρατούν τρίγωνα στο χέρι, χτυπούν το κουδούνι δήθεν για να πουν τα κάλαντα.

«Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασιλη είμαστε» απαντούν μόλις η ένοικος του διαμερίσματος ρωτάει ποιος είναι.

Οι συμμορίες των Ρομα εφορμούν σε πολυκατοικίες, χτυπούν όλα τα κουδούνια, ποντάροντας ότι όλο και κάποιος θα την… πατήσει και θα ανοίξει τη πόρτα. Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υποθεση για εκείνους που «χτυπούν» με την μέθοδο της απασχόλησης. Γι’ αυτό και ενόψει των πρωτοχρονιάτικων καλάντων, οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην ανοίγουν τις πόρτες τους όταν δέχονται επισκέψεις από άτομα που δε γνωρίζουν.