Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ

149

Πάνω από 40.000 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

«Ζαλίζει» για τα δικά μας μεγέθη και γενικά στην Ευρώπη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κατά τις προηγούμενες 24 ώρες μέχρι τις 20:30 χθες τοπική ώρα καταγράφηκαν πάνω από 42.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με την πλειοψηφία να εντοπίζεται στις νότιες και δυτικές πολιτείες.

Έτσι, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται σε σχεδόν 2,6 εκατομμύρια. Εξαιτίας εξάλλου της αύξησης μετάδοσης του ιού, ορισμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την πορεία άρσης περιοριστικών μέτρων.

Στον αντίποδα, αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο συνέχισε να μειώνεται, με 355 θανάτους σε 24 ώρες. Οι νοσηλείες όμως αυξάνονται σε πολλές περιοχές όπως στο Χιούστον (Τέξας) και στο Φοίνιξ (Αριζόνα), και εκφράζονται φόβοι για άνοδο του αριθμού των θυμάτων τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Ανησυχητικό» ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκε χθες και στην κομητεία του Λος Άντζελες, με 2.903 νέες μολύνσεις Covid-19 σε 24 ώρες.

«Οι ανησυχητικές αυξήσεις μολύνσεων, τα ποσοστά των θετικών τεστ και οι νοσηλείες σηματοδοτούν ότι, ως κοινότητα, πρέπει να λάβουμε άμεση δράση για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της Covid-19», δήλωσε η δρ Μπάρμπαρα Φέρερ, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην κομητεία Λος ‘Αντζελες, ανακοινώνοντας την απότομη άνοδο.

«Σε διαφορετική περίπτωση, κινούμαστε γρήγορα προς μια υπερφόρτωση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και να δούμε ακόμη πιο καταστροφικές ασθένειες και θανάτους», δήλωσε η Φέρερ.

Η κομητεία Λος Άντζελες, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει συνολικά 100.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Πηγή: efsyn.gr