Άνδρος: Μεθυσμένος ο οδηγός του ταχυπλόου – Ψαροντούφεκο έκανε ο 15χρονος

431

Για ψαροντούφεκο είχε πάει ο 15χρονος που τραυματίστηκε, τη Δευτέρα από ταχύπλοο στην παραλία «της Γριάς το Πήδημα» στην Άνδρο.

Σύμφωνα με ανακρίσεις του Λιμενικού ο νεαρός είχε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας όπως το να φέρει σημαδούρα, την ώρα που έκανε ψαροντούφεκο.

Ο 33χρονος χειριστής αλλά και οι δύο φίλοι του που επέβαιναν στο ταχύπλοο ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν τον νεαρό, αλλά ακούσαν το χτύπημα.

Τότε ο 15χρονος βγήκε στην επιφάνεια και ζήτησε βοήθεια. Ο χειριστής του ταχυπλόου του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον έβγαλε στη στεριά, όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Ανδρο στην Ελευσίνα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο αριστερό του χέρι. Όπως είπε η μητέρα του νεαρού στο λιμεναρχείο της Άνδρου, το πρώτο χειρουργείο πήγε καλά, θα ακολουθήσουν όμως και άλλα.

Ο νεαρός έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στον αριστερό βραχιόνα, ενώ η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Από την προανάκριση οι λιμενικοί έκαναν αλκοτέστ στον 33χρονο χειριστή και το ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε ήταν πάνω από το προβλεπόμενο όριο. Οι Αρχές εξετάζουν σε τι απόσταση κινείτο το ταχύπλοο από τη στεριά. Βάσει της νομοθεσίας πρέπει να κινείται στα 200 μέτρα.