Αναβάλλεται το Coachella λόγω κορωνοϊού

της Μαντώς Μπερδέ

385

Τον Οκτώβριο τελικά θα πραγματοποιηθεί το Coachella, αντί για τον Απρίλιο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ως μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού.

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του πλανήτη, το περίφημο Coachella, δεν πρόκειται υπό την απειλή του κορωνοϊού να ανοίξει τις πόρτες του τον Απρίλιο όπως ήταν προγραμματισμένο να συμβεί και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 10 και 17 Απριλίου με headliners τους Travis Scott, Rage Against The Machine και Frank Ocean.


Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει όπως αναφέρει το TMΖ, με τις νέες πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του φεστιβάλ να είναι 9 και 16 Οκτωβρίου. Όταν πλέον η κατάσταση θα έχει σταθεροποιηθεί και η απειλή θα έχει περάσει.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Goldenvoice, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ, βρίσκεται στη διαδικασία ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση αναβολής του φεστιβάλ.


Για την ιστορία, το Coachella είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής και τεχνών και γίνεται κάθε χρόνο τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Απριλίου στην Coachella Valley στην έρημο του Κολοράντο, στην Καλιφόρνια. Με ιδρυτές του τον Πολ Τόλετ και το Ρικ βαν Σάντεν, ξεκίνησε το 1999 με σκοπό να δημιουργηθεί μια μέρα αφιερωμένη στη μουσική. Με τα χρόνια εξελίχτηκε στο πιο μεγάλο, το πιο διάσημο και το πιο κερδοφόρο event του κόσμου.

Από τις σκηνές του έχουν περάσει πολλά γνωστά συγκροτήματα και μουσικοί όπως οι Radiohead, οι Guns’n’Roses, οι Red Hot Chili Peppers, η Lady Gaga, οι Depeche Mode κ.α. Κάθε χρόνο το παρακολουθούν γύρω στις 250.000 άτομα, ανάμεσά τους μεγάλες διασημότητες της μόδας, της μουσικής, του σινεμά και της τέχνης.