Ανατροπή στα σχέδια για σκληρό lockdown στην Γερμανία το Πάσχα-κάνει πίσω η Μέρκελ

Της Φαίης Μιράμπογλου

488

Η Άνγκέλα Μέρκελ ακυρώνει τα σχέδια για σκληρό lockdown το Πάσχα στην Γερμανία μια μέρα πριν τα μέτρα ανακοινωθούν.

Όπως δήλωσε η απόφαση για σκληρό lockdown το Πάσχα «ήταν λάθος» αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για αυτήν την ριζική αλλαγή σχεδίων λέγοντας χαρακτηριστικά «Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες» είπε. «Από τη μεγάλη μου εμπειρία έχω καταλάβει πως αν προσπαθείς να περάσεις με το κεφάλι σου από τον τοίχο, ο τοίχος κερδίζει».

Τα σχέδια για σκληρό lockdown το Πάσχα είχαν αποφασιστεί να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η έως τις 5 Απριλίου μέσα στο Πάσχα των Καθολικών αλλά επικρίθηκαν από τους επιστήμονες. Το lockdown αυτό θα ήταν το σκληρότερο lockdown που θα είχε επιβληθεί έως τώρα στη Γερμανία αν εφαρμοζόταν, καθώς θα επέβαλε κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων, με εξαίρεση τα σουπερ μάρκετ, περιορισμό των οικογενειακών συγκεντρώσεων, καθώς και απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων .

Επιπρόσθετα οι πολίτες θα έπρεπε να παραμείνουν επί πέντε ημέρες στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών περιορίζοντας έτσι τις επαφές τους. H Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι ό λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε το σκληρό lockdown ενόψει του Πάσχα ήταν για να περιοριστούν οι επαφές των πολιτών στο ελάχιστο προκειμένου να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Πηγή Πληροφοριών: BBC NEWS