Ανασχηματισμός: Στις 11 οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

433

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο -  CNN.gr

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου – Άρχισαν τα τηλέφωνα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού – Την Πέμπτη με τη νέα σύνθεση η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η λακωνική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με τον πρωθυπουργό να έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι δεν δεσμεύεται από πρόσωπα, αφενός, αφετέρου ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τις δυσλειτουργίες στο υφιστάμενο σχήμα, τις οποίες επιδιώκει να αντιμετωπίσει άμεσα.
Παρά τον αρχικό προγραμματισμό, που προέβλεπε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 11 σήμερα το πρωί με την υφιστάμενη σύνθεση, εντούτοις, ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος για περαιτέρω αναμονή των ανακοινώσεων, αφού οι αποφάσεις του είχαν οριστικοποιηθεί.