ΑνασΧ- Ιματισμός

της Άννας Καραπέτσα

184

“Πυρετός” στο Μαξίμου για σενάρια ανασχηματισμού μέσα στο καλοκαίρι.

Αδιαμφισβήτητα η κυβέρνηση εδώ και αρκετό καιρό επεξεργάζεται διάφορα σενάρια ανασχηματισμού και ετοιμάζεται να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές όσον αφορά την σύνθεση, τις αρμοδιότητες και τα χαρτοφυλάκια του εν ενεργεία κυβερνητικού σχήματος.

Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του μεγάρου Μαξίμου ψιθυρίζεται ότι ο χρόνος που θα λάβει χώρα ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αμφιλεγόμενες βέβαια θεωρήθηκαν οι δηλώσεις   του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στους πολιτιτικούς συντάκτες οι οποίες δημιούργησαν τεταμένο κλίμα πολιτικών ανακατατάξεων με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει στο Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων:
«…Έχουμε και σήμερα μια πολύ πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα να συζητήσουμε. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξαιρετικά σημαντική. Σημαντικές φορολογικές παρεμβάσεις. Περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, θα παρουσιαστούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Παρεμβάσεις στην Πολιτική Αεροπορία, στον Αθλητισμό, σημαντικά νομοσχέδια τα οποία έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη πολύ πυκνό νομοθετικό έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει μέχρι το τέλος του μήνα».

Εν ολίγοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπαινίχθηκε ότι εφόσον σε ένα χρονικό ορίζοντα μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα προωθούνται βαρύνουσας σημασίας νομοσχέδια, οι Υπουργοί οφείλουν να έχουν αξιοπρεπή κοινοβουλευτική παρουσία και όχι να αντικαθίστανται. Δεδομένου ότι η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι στις βασικές προτεραιότητες της πρωθυπουργικής ατζέντας το προσεχές διάστημα τα σενάρια περι ανασχηματισμού υποχωρούν μέχρι νεωτέρας.

Ποιός ξέρει…; Ίσως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, στον απόηχο του Αυγούστου – και με τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου λαβωμένα από το καλοκαίρι – για να πάρει σάρκα και οστά το πολυπόθητο για πολλούς σενάριο ανασχηματισμού…

Πληροφορίες: liberal.gr