Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις πλαστικές σφαίρες που λέγεται πως χρησιμοποίησε

20.12.2019 | 19:00 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της αστυνομίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά πλαστικές σφαίρες, αλλά συσκευές Manuhrin που εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες

Από την πρώτη στιγμή κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι είχε χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες κατά των ατόμων που βρίσκονταν εντός του κτηρίου.

Αυτή φάνηκε να επιβεβαιώνεται τη στιγμή που κυκλοφόρησε ένα ιατρικό έγγραφο που μιλούσε για τραύμα από πλαστική σφαίρα

Με ανακοίνωσή της όμως η Ελληνική Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι χρησιμοποιούσε μία συσκευή τύπου Manuhrin που πετάει ελαστικές μπάλες, μεγέθους πινγκ-πονγκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…
Σχετικά με αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα, η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.

Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.