Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

96

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε #shortsvideo

Ο Έρικ Κάλιμπετ είναι συνταξιούχος αστυνομικός και ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα – Ο δήμος Αμοργού καλεί όποιον τον είδε να επικοινωνήσει με την αστυνομία

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμοργό για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα Έρικ Κάλιμπετ, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από πρωί της Τρίτης (11.6.2024).

Σήμερα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμοργού δημοσιεύει τη φωτογραφία του 59χρονου άνδρα ζητώντας από όποιον τον είδε να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές αρχές.

Στις έρευνες συνδράμουν και αστυνομικοί του ΑΤ Νάξου, με επικεφαλής αξιωματικό, ενώ έχει γίνει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αίτημα για τον εντοπισμό του σήματος των δύο κινητών τηλεφώνων.

Οι συνθήκες της εξαφάνισης

Ο Έρικ Κάλιμπετ, συνταξιούχος αστυνομικός, ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη. Μετά από ώρες, κι ενώ ο τουρίστας δεν έδινε σημεία ζωής, ο φίλος του που τον φιλοξενεί, ανησύχησε και έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία του φίλου του που ενημέρωσε τις αρχές, ο 59χρονος ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη μέσα από χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα.

Το μονοπάτι αυτό σύμφωνα με τις πινακίδες που υπάρχουν διασχίζεται σε περίπου τέσσερις ώρες με τον 59χρονο να ξεκινά την πορεία του λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης. Ο φίλος του 59χρονου που σήμανε τον συναγερμό, ενημέρωσε τις αρχές, προσπάθησε να επικοινωνήσει στις 3 μετά το μεσημέρι με τον αγνοούμενο στους δύο τηλεφωνικούς αριθμούς που διέθετε, χωρίς να πάρει κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία επικοινωνία του 59χρονου ήταν με ένα μήνυμα που έστειλε στην αδερφή του στις 7:20 το πρωί της Τρίτης στην οποία έστειλε μια φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

Δείτε βίντεο: Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες